Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Korte rok in datingshow was te kort: Nederlandse influencer (20) vast in Marokko

Het leek een onschuldig optreden in een datingshow, maar in Marokko denken ze daar heel anders over.

Marokko

Armani L’Goumani zit vast in Marokko. Dat schrijft de Telegraaf vandaag. De 20-jarige Nederlands-Marokkaanse influencer zorgt voor heel wat (online) ophef in Marokko omdat ze in een kort rokje meedeed aan een online datingshow. Dat de Marokkaanse autoriteiten niet blij waren met haar optreden, was al bekend. Maar inmiddels is duidelijk dat L'Goumani daadwerkelijk is tegengehouden op de luchthaven toen ze terug wilde vliegen naar Nederland.

'Blind dating by outfits'

Een week geleden slingerde het Marokkaanse YouTube-kanaal Kawaliss een video online. Het concept: een online datingshow waarbij de deelnemer een date kiest op basis van zijn kleding. Of zoals de titel van de video het uitlegt: 'De eerste Marokkaanse versie - blind dating by outfits'.

Armani L’Goumani was kandidate nummer één. De Nederlands-Marokkaanse influencer - ruim half miljoen volgers op TikTok - had een redelijk kort rokje uitgekozen voor de opnames. Bovendien had ze haar hond meegenomen, die meehielp om te bepalen met wie ze uiteindelijk op date ging. Die twee dingen, de rok en de hond, stoten de Marokkaanse autoriteiten tegen het zere been. Er werd zelfs een onderzoek gestart.

'Maximaal 2 jaar cel'

"Het lopende gerechtelijke onderzoek tot doel heeft vast te stellen of de video elementen bevat die strafbaar zijn volgens de Marokkaanse wet", meldt The New Arab. Op een 'daad van onfatsoenlijkheid' staat in Marokko een straf van 50 euro en maximaal 2 jaar cel. De makers van de show zouden volgens diezelfde site zelfs riskeren vervolgd te worden voor 'het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie'.

Terwijl het onderzoek loopt, mag L'Goumani het land niet uit. "Ik hoop niet dat ik vast ga zitten", aldus de 20-jarige tegen de lokale nieuwszender Rijnmond.

Bizar
  • de Telegraaf, De Standaard
  • Videostill Kawaliss