doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Akwasi heeft aangifte aan z'n broek hangen voor Zwarte Piet-uitspraak

Rapper Akwasi kreeg het dit weekend zwaar te verduren op social media. De reden: zijn nogal gevleugelde uitspraak over Zwarte Piet tijdens het Dam-protest.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Akwasi tijdens de persdag voor Expeditie Robinson

Op z'n gezicht trappen

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wat gebeurde er nou precies? Akwasi gaf tijdens het Dam-protest een speech van bijna 10 minuten. Daarin ging het over heel veel dingen, maar uiteraard ook over Zwarte Piet. En dat Akwasi nogal klaar is met die traditie mogelijk duidelijk zijn, hij zei namelijk: "Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op z'n gezicht." En dat was tegen het zere been van velen, want Zwarte Piet een achterhaalde racistische traditie vinden mag best, maar aanzetten tot geweld mag uiteraard absoluut niet. En dus was er bonje.

Uitleg

Akwasi realiseerde zich zelf ook wel dat zijn boude uitspraak misschien wat te letterlijk was, en kwam al rap met een verklaring: hij riep niet op tot geweld, maar tot verzet. Hij wou benadrukken dat Zwarte Piet echt niet meer kon, en per direct afgeschaft moet worden. "Zolang er Nederlanders zijn die zich in Blackface schminken rondom een kinderfeest voelt dat voor veel Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven", zei zijn management. Too little, too late, vonden Geert Wilders en co, en op Twitter werd er driftig gepleit voor een aangifte tegen Akwasi wegens het oproepen tot geweld. En die is er nu gekomen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Aangifte(s)

De politie in Amsterdam heeft namelijk de eerste aangifte tegen Akwasi binnen en verwacht dat er deze week nog meer volgen. Onze vrienden in het blauw gaan het nog druk krijgen, want ook Akwasi heeft op zijn beurt nog een paar aangifteformulieren liggen. Die wordt namelijk na zijn optreden op de Dam van alle kanten met de dood en voornamelijk één specifieke ziekte bedreigd. Die bedreigingen heeft hij openbaar heeft gemaakt en ook hij gaat aangifte doen.

Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd, maar voor wie de gebeurtenissen allemaal nog even terug wil kijken: bij deze de speech en de online bedreigingen.

View this post on Instagram

en dit ook...

A post shared by Λ K W Λ S I | ANTONKAREL 🇬🇭 (@akwasion) on

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws