Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende slachtoffers doen aangifte tegen Tim den Besten wegens nepprofielen op homo-datingapp

Onlangs werd bekendgemaakt dat de krant 'Het Parool' bezig was met een stuk over televisiepresentator Tim den Besten. Er zouden zelfs mensen aangifte hebben gedaan. Woensdagmiddag kwam het dagblad met het nieuws over Den Besten naar buiten.

Tim den Besten

Het Parool schrijft dat de presentator zo'n anderhalf jaar lang foto's en namen van drie mannen heeft gebruikt op de homo-datingapp Grindr. Via deze nepprofielen sprak hij met anderen op de datingapp. Volgens de krant gaat het om 'zeer expliciete gesprekken' die de presentator voerde. Ook zou Den Besten gevraagd hebben om naaktfoto's.

Therapie

De drie slachtoffers vertellen aan Het Parool dat ze psychische problemen hebben overgehouden aan de situatie. Twee van hen hebben zelfs de stap genomen in therapie te gaan.

Ze werden meerdere malen aangesproken door vrienden en kennissen die dachten met de mannen te hebben gesproken op de app. De krant meldt dat één slachtoffer negen verschillende mannen trof die dachten met hem contact te hebben gehad: "Zij denken nu dat ik elk weekend orgies organiseer."

Het slachtoffer heeft geen idee met hoeveel mannen Den Besten in totaal uit zijn naam heeft gesproken: "Ik begon me af te vragen: is er iemand in mijn omgeving die mij moedwillig kapot wil maken, of zwart wil maken? Je vertrouwt niemand meer."

Aangiftes

Via de datingapp wisten de mannen te achterhalen dat het Tim den Besten zou zijn die zich als hen voor had gedaan. De slachtoffers hebben de mannen de televisiepresentator drie keer gevraagd om te stoppen. Na een ruime maand 'rust', zou Den Besten in september wederom actief geweest zijn op de accounts.

De politie bevestigt aan Het Parool dat er drie keer aangifte is gedaan tegen de televisiepresentator. Er wordt onderzoek gedaan en gekeken of er sprake is van strafbare feiten als stalking, identiteitsfraude en smaad of laster. "Daar zijn we met het OM nog niet over uit", aldus de politie.

Vlak nadat de geruchten over de presentator op het juicekanaal Life of Yvonne verschenen, kwam de VPRO met het nieuws naar buiten dat Tim den Besten zijn werkzaamheden had neergelegd wegens ziekte. Diezelfde avond werd nog bekendgemaakt dat de televisiemaker lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

Entertainment
  • Het Parool
  • NL Beeld / Patrick van Emst