doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Crimeweek: de kapotte laptop van Holleeder

In de week dat Goede Tijden, Slechte Tijden aan de zomerstop begon, kreeg de soap rondom Willem Holleeder na een onderbreking van bijna een jaar weer een vervolg.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Holleeder tijdens de hoger beroep-zitting

Voor het eerst sinds zijn veroordeling tot levenslang vorig jaar juli liet de Neus weer van zich horen. Soms zou je vergeten dat het hele circus onder meer om de liquidaties gaat van Cor van Hout, Willem Endstra, Kees Houtman, Thomas van der Bijl en John Mieremet, vijf mensen van vlees en bloed. Want hoewel het een zogeheten regiezitting betrof, waarin de zaak niet inhoudelijk behandeld wordt, had ook de eerste dag van het hoger beroep in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol meteen weer een hoog popcorngehalte. Buiten het feit dat Holleeders advocaten tijdens de openbare zittingen liefst veertig getuigen willen horen, onder wie wederom zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex-partner Sandra, sprongen twee opmerkelijke feitjes in het oog.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wie de verdediging namelijk óók het hemd van het lijf wil vragen, is de tandarts van de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, waar Holleeder gevangen zit. Een mededeling van Holleeder dat hij een nieuwe kroon nodig had, werd door zijn zus Astrid opgevat als een dreigement.

De tandarts kan volgens zijn advocaten aantonen dat hij daadwerkelijk een nieuwe kroon moest hebben. Zo, dát is pas een getuige aan de tand voelen. Verder bleek dat Holleeder tijdens de voorbereiding op zijn hoger beroep ernstig belemmerd wordt, omdat zijn laptop kapot is. Hij wacht al drie maanden op een nieuwe.

“Desnoods ga ik zelf wel naar de Mediamarkt,” verzuchtte advocaat Sander Janssen. Advocaat-generaal Koos Plooij beloofde een vervangend exemplaar te regelen: “Er is een nieuwe besteld, die nu wordt beveiligd. Dat is uniek, geen andere verdachte krijgt zo’n nieuwe laptop.”

Zelfs uit de kleinste details blijkt maar weer dat het proces tegen Holleeder een verre van doorsnee rechtszaak is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws