Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarom DJ Jean 'een peperdure Rolex' van topcrimineel Willem Holleeder kreeg

Andere tijden.

DJ Jean

Jan Engelaar alias DJ Jean was op een gegeven moment een van de bekendste Nederlandse exportproducten van Nederland. De DJ had niet alleen succes in Nederland, maar draaide ook over de grens de clubs plat. Op dat moment gaan er natuurlijk deuren voor je open én leer je andere bekende mensen kennen. En soms beruchte figuren.

Dat gebeurde ook bij Jean. In zijn biografie Gekkenhuis! beschreef hij al dat hij Holleeder ooit leerde kennen in het clubhuis van de Hells Angels, de inmiddels verboden motorclub. In podcast van Fernando Halman gaat Jean er nog wat dieper op in.

Discotheek

"Op een gegeven moment heb ik een peperdure Rolex gekregen van Holleeder", begint de DJ zijn verhaal. "Waarom? Hij vroeg aan mij: Jean, ik wil een discotheek kopen, net over de grens bij België staat een discotheek te koop. Kun je even met me meerijden om te kijken of het wat is? Of we daar Nederlanders naartoe kunnen krijgen. Ik zeg: Ja, Willem, geen probleem. Dus ik met Willem mee naar België. Ik heb het 'm afgeraden. Ik zeg: Nee, is niks. Paar dagen later, stond 'ie bij mij aan de deur. Tring. Ja, kan ik even boven komen? Geen probleem. Had hij een doosje bij zich met een Rolex erin. Mijn favoriete Rolex op dat moment. Een stalen Daytona met witte wijzerplaat. Was toen heel moeilijk aan te komen. Twee jaar wachttijd of zo. Dure klok."

Toen Jean aan Holleeder vroeg waarom hij zo'n cadeau kreeg, zou Holleeder hebben gezegd dat hij het 'zo mooi vond' dat Jean - op dat moment een drukke baas - de tijd nam om helemaal met hem mee te rijden naar België.

Jean zou op het clubhuis van de Hells Angels met Holleeder hebben gepraat. Jean: 'Sam Klepper erbij, en de hele bende'. Op dat moment keek de DJ een paar keer naar het horloge van Holleeder. De topcrimineel merkte dat op, 'zo scherp als 'ie is. Vandaar dat Holleeder zo'n klok voor de DJ had geregeld.

Toen Jean opmerkte dat het wel een belachelijk duur cadeau was voor de gunst - een horloge van 15.000 euro - wilde Holleeder daar niks van weten. Jean: "Zeg maar 'nee' tegen Willem Holleeder."

'1,5 à 2 tonnetjes per jaar'

Als er íemand de handjes de lucht in kreeg in de jaren 90 en 2000's, was het DJ Jean wel. De carrière van de discjockey begon eigenlijk daarvoor al, toen hij eind jaren 80 de Nederlandse mix- en scratchkampioenschappen binnensleepte. Tien jaar later scoorde hij een internationale tophit met 'The Launch' en de rest is geschiedenis.

In een interview met Panorama in 2022 stelde hij dat hij de échte miljoenen als DJ is misgelopen; die gages werden meer betaald aan de generatie die na hem kwam.

Jean: "Dat is wel zuur, maar ik lijd er niet onder en ben ook niet gefrustreerd. Ik heb het superdruk in Nederland en tja, in plaats van 2,5 ton per avond pak ik dan 2,5 duizend. Maar als dat drie keer op een zaterdagavond is, pak ik anderhalf à twee tonnetjes per jaar; dat doe ik mijn hele leven al."

Entertainment
  • NandoLeaks
  • NL Beeld / Heukers Media