Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie tast nog steeds in duister: wie is dit meisje?

Een blonde kleuter met blauwe ogen die optrekt met een Roma-gemeenschap, kan dat? Nee, zo dacht de Griekse politie. Het...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een blonde kleuter met blauwe ogen die optrekt met een Roma-gemeenschap, kan dat? Nee, zo dacht de Griekse politie. Het liet een DNA-test doen en al snel bleek dat 'Maria' dat niet bij haar donkere 'ouders' hoorde. Ook hun tweede verhaal ("we hebben haar geadopteerd") wordt niet geloofd. Want: van wie dan? Het verhaal over het meisje (100 centimeter lang, 17 kilo licht) heeft Griekenland in de greep. Foto's van Maria zijn sinds gisteren wereldwijd verspreid, maar nog steeds tast de Griekse politie in het duister.

 

Volgens de Griekse organisatie The Smile Of A Child, die zich over het meisje ontfermde, is Maria niet goed behandeld. "Toen we haar vonden was er sprake van slechte hygiëne en erbarmelijke levensomstandigheden," zei een woordvoerder tegen CNN. "Ze was fysiek en mentaal in slechte staat."

Een representant van de Roma weerspreekt dit verhaal en zegt dat de 'pleegouders' juist heel goed zorgden voor Maria. "Zelfs beter dan voor hun eigen kinderen." De Griekse autoriteiten houden het op ontvoering.