Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig PSV'er Geraldo A. (30) verdacht van zware mishandeling en ontvoering

Tegen de oud-profvoetballer is een celstraf van 9 maanden geëist. En het is niet de eerste keer dat Geraldo A. voor de rechter moet verschijnen.

Geraldo

Op woensdag 21 augustus heeft de rechtbank in Breda 9 maanden cel geëist tegen A., waarvan 3 voorwaardelijk. De voormalig voetballer wordt verdacht van zware mishandeling, ontvoering en bedreiging.

Het vermeende slachtoffer is zijn eigen vriendin, die hij op 10 januari 2022 tegen haar wil in zijn auto zou hebben meegenomen van Turnhout naar Tilburg. In de uren erna mishandelde en bedreigde hij haar, zo verklaarde zij bij de politie.

'Geslagen met stok en oplaadsnoer'

De vermeende mishandelingen zijn behoorlijk heftig, schrijft Omroep Brabant. Zo zou Geraldo A. zijn vriendin een bloedneus hebben geslagen en in Tilburg aan haar haren de auto in hebben gesleurd. Dat laatste zou gebeurd zijn toen zijn vriendin bewusteloos was. Eenmaal bij A. thuis zou hij haar te lijf zijn gegaan met een stok en een oplaadsnoer.

A's vriendin deed aangifte, maar trok die later weer in. Het OM stelt echter genoeg ander bewijs te hebben tegen A, zoals het bloed dat werd aangetroffen in zijn auto, een getuigeverklaring en het feit dat agenten die bewuste dag een bange vrouw aantroffen in A's woning.

Geraldo ontkent dat hij zijn vriendin heeft mishandeld. De rechtbank doet op 4 september uitspraak.

Strafblad van 13 kantjes

Op jonge leeftijd speelde de Angolees-Nederlandse voetballer bij Jong PSV, waar hij werd weggestuurd omdat hij zich niet aan de regels hield. Later speelde hij nog in Portugal en België, waar hij ook niet echt slaagde als profvoetballer. In 2017 stopte hij met voetballen. Daarna richtte hij zich op een rapcarrière.

Naast voetbal en muziek wordt het leven van Geraldo A. getekend door gewelddadige incidenten. A's strafblad bestaat inmiddels uit 13 pagina's, zo is te lezen op de site van Omroep Brabant. Ook in België werd hij veroordeeld. Naast zaken als mishandeling en rijden onder in vloed heeft A. al eerder voor de rechter gestaan wegens partnergeweld. Op dit moment zit de voormalig profvoetballer vast op verdenking van een brandstichting in Rotterdam.

Misdaad
  • Omroep Brabant
  • NL Beeld / Proshots