Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Duitsers vrezen Nederlandse mocromaffia na brute martelvideo'

In Duitsland vrezen de veiligheidsdiensten voor de Nederlandse mocromaffia na een onderwereldconflict met explosies, een ontvoering en martelingen. Van dat laatste gaan zelfs beelden rond.

Mocromaffia

Afbeelding boven ter illustratie

"Explosieven en ontvoeringen: nu escaleert de drugsoorlog in NRW", kopt het Duitse Focus. De nieuwssite heeft een stuk gepubliceerd naar aanleiding van een heftig drugsconflict in de Duitse provincie Noordrijn-Westfalen, waarbij ook mensen zijn ontvoerd en gemarteld.

Een mislukte drugsdeal - het zou gaan om een paar honderd kilo cannabis ter waarde van 1,3 miljoen euro - tussen een bende uit Duitsland en de Nederlandse mocromaffia zou uitgelopen zijn op enkele gewelddadige gebeurtenissen. De Nederlanders wilden volgens Focus hun drugs terug en lieten in zowel Keulen als in Engelskirchen explosieven afgaan. Dit 'om hun eisen kracht bij te zetten', aldus de Duitse media.

Gewelddadige ontvoering vastgelegd op video

Nog heftiger is een ontvoering die ook zou hebben plaatsgevonden na het conflict over de drugs. Een man en een vrouw werden ontvoerd en ernstig mishandeld. Dit zou allemaal te zien zijn in een video die de Duitse BILD in handen heeft. Het zou gaan om beelden van een 'naakte, vastgebonden man, en een halfnaakte, bange vrouw' die bruut mishandeld worden door 'een drugsbende', schrijft Focus.

De ontvoerde man en vrouw zijn volgens Duitse media mogelijk familie van iemand die lid is van een Koerdisch-Libanese clan. Deze informatie is echter niet bevestigd. Volgens BILD stuurden de daders de beelden van de gruwelijkheden op naar de broer van een van de slachtoffers.

Afgelopen vrijdag wist een speciaal politieteam de ontvoerde personen te bevrijden. Daarbij werden vier vermeende daders opgepakt.

Angst voor 'Nederlandse toestanden'

De Duitse media schrijven dat de veiligheidsdiensten van onze oosterburen vrezen dat de Nederlandse mocromaffia zijn 'werkgebied' heeft uitgebreid langs de Rijn en het Ruhrgebied. Focus schrijft tot slot dat er angst is voor 'Nederlandse toestanden' en noemt daarbij de moord op Peter R. de Vries en de dreiging rond het Nederlandse koningshuis als voorbeelden.

Misdaad
  • Focus, BILD, Crimesite
  • Adobe Stock