Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bobbi Eden: een SGP-kinderwagen?

Zo’n baby is nog een hele hoop werk! Sinds we weten dat we een jongetje krijgen, kunnen we iets gerichter te werk...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zo’n baby is nog een hele hoop werk! Sinds we weten dat we een jongetje krijgen, kunnen we iets gerichter te werk gaan met de aankopen van de waslijst aan spullen die je nodig hebt voor de eerste paar maanden. Gelukkig krijgen we van een hoop mensen onwijs leuk advies over wat er hip is en wat praktisch, maar uiteindelijk zul je het toch zelf moeten uitproberen. En dus reden we, nadat we op internet al het nodige voorwerk hadden gedaan, vol goede moed naar een van de grote babywinkels om alles eens van dichtbij te bekijken. 



Een kinderwagen is ons eerste doel. Ons aapje moet toch een beetje flitsend voor de dag komen als het eenmaal zover is. Nou, kinderwagens zijn er in overvloed. Zachte wielen, harde wielen. Lang, kort. Vijfhonderd merken en net zoveel verschillende opties. Het doet je verlangen naar de tijd dat je in de supermarkt de keuze had om of paprika of naturel chips te pakken. Gelukkig is er een aardige dame om ons enigszins uit de brand te helpen. Mark heeft maar één vraag; zit er ook wifi op? Zonder een spier te vertrekken vertelt onze verkoopster stug door en komen we bij het huismerk van de winkel. Om de noodzaak van harde of zachte wielen aan te tonen, is er in de winkel een parcours aangelegd om het buitengevoel enigszins te benaderen. Van zand tot steen, het ligt er. Alsof je na de geboorte van je kind meteen Parijs-Dakar gaat lopen. 



Na dik drie uur van alles te hebben geprobeerd, zijn we eruit. Mark heeft consessies moeten doen; geen wifi. Maar verder zit alles erop en eraan. De aardige mevrouw geeft ons nog het advies om thuis alles nog even rustig te bekijken en zegt dat we online nog de nodige wijzigingen kunnen aanbrengen als we eenmaal gaan bestellen. 



Omdat we door alle kinderwagens de kinderen niet meer kunnen zien, besluiten we om voor de overige spullen een andere keer terug te komen. Ook omdat het inmiddels bijna tijd is om de winkel te sluiten. Op onze vrije zondag zetten we wat betreft de kinderwagen de puntjes op de i en gaan online aan de slag om nog wat spulletjes toe te voegen, zodat onze nieuwe kinderwagen van alle fijne opties voorzien zal zijn. We besluiten ook meteen wat meubeltjes die we hadden gezien toe te voegen aan ons virtuele winkelwagentje. Met de kinderwagen, meubeltjes en wat losse spullen staat de teller al dik boven de 3000 euro. Nadat we van die schrik zijn bekomen, drukken we op bestellen. Tot mijn grote verbazing krijgen we de melding dat vanwege de geloofsovertuiging van de winkel er op zondag geen bestellingen kunnen worden gedaan op de website.



Aangezien mijn aanvaring met de SGP/ChristenUnie nog redelijk vers is, krijg ik heel even het het gevoel dat ik in Bananasplit zit. Maar het is echt waar! WTF! Kom op jongens, we leven in 2016. Ik snap dat er principes zijn, maar dit kan gewoon niet waar zijn. Gelukkig heb ik zelf ook mijn principes en gooi ik de hele bestelling de prullenmand in en gaan we op zoek naar een winkel waar je gewoon 24/7 kan winkelen zoals het hoort. 



Mark is blij, krijgt ie misschien toch nog z’n wifi ;).