Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer: Snowden

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week is...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week is dat de nieuwste van Oliver Stone: Snowden.



De Amerikaan Edward Snowden is een voormalig werknemer van de CIA die in 2013 verschillende geheime overheidsdocumenten lekt die de wereld schokken. Uit angst voor vervolging vlucht de dertiger naar Rusland waar hij tot de dag van vandaag politiek asiel geniet. Het is een waargebeurd verhaal vol intriges, complotten en spanning, kortom ideaal materiaal voor een film. Zeker wanneer je weet wie de man is die de regie op zich neemt: het Amerikaanse icoon Oliver Stone.



Stone neemt het immers wel vaker op tegen de Amerikaanse overheid en durft als een van de weinigen in Hollywood de vinger op de gevoelige plek te leggen. Films als Platoon en Born on the 4th of July leggen de ellende van oorlogen bloot, Wall Street de machtsspelletjes van aandelenhandelaars, World Trade Center ging over de aanslagen op 11 september 2001, W over de alom bekritiseerde president Bush en JFK verhaalde over het complot rond de moord op president John F. Kennedy. Het verhaal van Snowden, over een overheid die de eigen bevolking bespioneert, past perfect in zijn straatje.



Lees ook: TrailerTrash Jason Bourne

Bekende acteurs

Check die trailer!