Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat je écht niet moet eten bij de Mac, aldus een voormalig manager

Straks even lekker menuutje halen bij McDonald's? Je gaat je gang maar. Als je het volgende gerecht maar niet bestel...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Straks even lekker menuutje halen bij McDonald's? Je gaat je gang maar. Als je het volgende gerecht maar niet bestelt. Althans, als we de waarschuwingen van een voormalig manager mogen geloven.

Er is altijd wel wat te doen om McDonald's. Zo loopt de Amerikaanse fastfoodgigant in veel landen niet zo goed, al gaat het op social media de laatste tijd steeds vaker over het veronderstelde feit dat het voedsel van de burgertent met de gouden M amper rot. Zelfs jaren na aanschaf. In ons land is de 'Mac' nog steeds aardig populair, dus we kunnen veilig aannemen dat wij nuchtere Nederlanders niet zo in onze maag zitten met de altijd weer opstekende kritiek op het roemruchte fastfoodparadijs.

Lees ook: schoten bij McDonald's, geen gewonde burgers

''Verschrikkelijk''

Sterker nog, de kans bestaat dat je (hopelijk wat later) vandaag een filiaal van de Mac binnenwandelt. Moet je natuurlijk lekker zelf weten, als je het maar uit je hoofd haalt om het volgende te bestellen: kip. Althans, een anoniem lid van internetforum Reddit, die claimt manager te zijn geweest bij McDonald's, raadt het je ten strengste af. En dan met name de 'grilled chicken', een gerecht dat op dit moment niet te koop lijkt te zijn in Nederland. Volgens de mysterieuze manager zou de kip uit Thailand komen en daar al zijn bereid. Hier zou het personeel in de McDonald's de kip vervolgens kort opwarmen. De kip zou daarnaast 'gelei'-achtig zijn. ''Verschrikkelijk'', noemt 'ie het.

Tegen

McDonald's spreekt, in gesprek met de Britse nieuwswebsite The Independent, de aantijgingen tegen en zegt dat nagenoeg alle kip uit het Verenigd Koninkrijk en Europa komt. Daarnaast zou de fastfoodgigant overal dezelfde kwaliteitsnormen hanteren.

Tsja. Wie heeft er nou gelijk?