Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vijf redenen waarom Douwe Bob het Songfestival wint

Douwe heeft het geflikt. De Amsterdamse singer-songwriter stal dinsdagavond - samen met zijn geweldige band - de show in...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Douwe heeft het geflikt. De Amsterdamse singer-songwriter stal dinsdagavond - samen met zijn geweldige band - de show in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Vanavond staat hij in de finale.

En die gaat hij winnen. Nee, echt. Douwe Bob zal voor het eerst sinds 1975, toen Teach-In uit Enschede met Ding-a-dong in Zweden (!) voor het laatst een Nederlandse winst boekte, het internationale muziekcircus met een Nederlands overwinning afsluiten. We weten het, kortom, zeker. En wel om deze vijf redenen. 

1. De buitenlandse media zijn lyrisch

Veel kijkers én media in Europa hebben dinsdagavond, tijdens de eerste halve finale, voor het eerst kennis gemaakt met onze eigen Douwe Bob Posthuma. Op onder meer de Britse, Duitse en Belgische pers maakte de Amsterdamse singer-songwriter een heel goede indruk. ''Excellent'', zo schrijft het grote Britse dagblad The Telegraph. De krant weet het wel: de twaalf Londense punten moeten naar Amsterdam.

2. De 'bookies' hebben ons door

Voorafgaand aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival was Douwe Bob allesbehalve populair bij de 'bookies', oftewel: de wedkantoren. Ze hadden er totaal geen vertrouwen in dat onze inzending ook maar enige kans had het muziekfestijn te winnen. Douwe Bob maakte er gebruik van en zette maar gelijk 1000 euro op zijn eigen overwinning. Wint 'ie, dan casht 'ie nog eens extra flink. Nadat Douwe zich dinsdag verzekerde van een plek in de finale, werden ook de wedkantoren optimistischer. Hij is (nog) niet de favoriet, maar staat inmiddels wel in de top tien - op het moment van schrijven. 

Lees en zie ook: de meest krankzinnige Songfestivalacts (tot nu toe...)

3. Originaliteit anno 2016

Zoals we van het Eurovisie Songfestival gewend zijn, worden we ook dit jaar weer overladen met vals gekrijs, vreemde outfits en rare special-effects. Hoe fijn is het om dan tussen al dat plastic een origineel, sterk geschreven en bovenal goed uitgevoerd nummer te horen? Precies. Heel fijn

4. Geen Zweedse inbreng

Zweden won vorig jaar het Eurovisie Songfestival en is daarmee het gastland dit jaar. Om het succes van Zweden te kunnen evenaren, zetten veel landen - waaronder Cyprus - in op Zweedse songwriters of producers. Eigenlijk zitten we dus vooral naar een Zweeds Songfestival te kijken. Douwe doet daar lekker niet aan mee

5. Gunstige loting

Douwe Bob zal vanavond al als derde het podium bestormen. Gunstig, zijn hit 'Slow Down' knalt op het moment dat vrijwel niemand nog compleet krankjorum is geworden van al het plastic geweld miljoenen huiskamers in. Ook de - laten we eerlijk zijn - mindere tegenstanders die direct voor en na Douwe komen, dragen bij aan de gunstige loting. 

Douze points for The Netherlands!