Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de nieuwe 'optische illusie' - alleen begrijpen wij niet echt waarom (FOTO)

Het internet schijnt zich te verbazen over een verse optische illusie. Helaas begrijpen wij niet helemaal waarom. Kom op...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het internet schijnt zich te verbazen over een verse optische illusie. Helaas begrijpen wij niet helemaal waarom. Kom op, dit is toch een weinig speciaal plaatje? 

Ah, fijn. Eens in de zoveel tijd duikt er in de wonderlijke wereld van het wereldwijde web weer eens een optische illusie op. Iedereen die zich op de middelbare school vergaapte aan een prent van M.C. Escher (zie foto) aan de wand wrijft dan ook regelmatig in de handen. Zo brachten we je laatst een geheimzinnige rode stip. In die stip was een paard verscholen, al dachten sommige - inclusief ondergetekende - in eerste instantie een koe te zien. 

Lees ook: 6 termen die je nooit moet googelen

Minder spannend

Goed, dat was nog wel geinig, maar de nieuwste 'optische illusie' is helaas minder spannend. Een foto van een doodnormale muur (zie de afbeelding onder het artikel) zorgt voor discussie op het internet, onder meer op de Britse entertainmentwebsite The Lad Bible. Want: is het wel een muur? En is dat nou een steentje, daar tussen het voegwerk? 

Lees en zie ook: hoe oud is jouw gehoor? (VIDEO)

De sigaar

Voordat je je ogen uit je kop brandt in de visuele zoektocht naar antwoorden, verklappen wij het 'raadsel' achter deze afbeelding. Ja, het is wel degelijk een muur. En nee, 't is geen los steentje tussen de grove bakstenen. Het gaat - schijnbaar - om een uitgedrukte sigaar. Nu willen wij heus geen spelbreker zijn, maar kom op: wij verwachten toch echt net dat ene beetje meer als ons een 'optische illusie' is beloofd!

Dan maar weer terug naar de stip.