Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: Volkswagen-bezitters (m én v) zijn grootste vreemdgangers

Staat die 'V' nou voor Volks of voor Vreemdgangers?

Volkswagen

Vreemdgaan, het gebeurt aan de lopende band. Dat zit natuurlijk ook een beetje in de mens, zullen we maar zeggen. Maar dat de ene persoon wat vaker buiten de pot piest dan de andere, moge duidelijk zijn. Of hun auto daar een rol in speelt? Dat zou maar zo kunnen.

Een Britse datingsite voor getrouwde mensen - neem het dus met een vrij forse korrel zout - heeft er in ieder geval onderzoek naar gedaan en dat leverde interessante resultaten op. Want wat blijkt? Vooral de bezitters van Duitse bolides kwamen als notoire 'van twee walletjes-eters' uit de bus rollen.

VW

Volkswagen was daarbij de grootste 'winnaar'. Maar liefst 22% van de vreemdgangers gaf aan een VW onder z'n gat te hebben. En niet alleen de mannen, maar ook de ontrouwe vrouwen reden het vaakst in zo'n Duits brok degelijkheid: 18%.

Andere Duitse merken

Echter blijken niet alleen Volkswagens populair onder de stiekemerds, ook andere Duitse wagens prijken bovenaan de lijst. Bij de mannen staan respectievelijk Mercedes en Audi op plek twee en drie, bij de vrouwen zijn dat Audi en (dikke) BMW.

Wat specifieke modellen betreft, bestaat de top-5 voor mannen uit de Volkswagen Scirocco, Mercedes C-klasse, Audi A4, BMW 3-serie en de Jaguar XKR. De top-5 van vreemdgaande vrouwen bestaat uit de Audi Q3, BMW 1-serie, Ford Ka, Mini Cooper en Volkswagen Golf GTE.

Die modelletjes zou je op basis van dit onderzoek dus het vaakst met beslagen ramen op een parkeerplaats langs de snelweg moeten tegenkomen.

Op zoek naar iemand die z'n slinger in z'n broek houdt? Swipe dan vooral naar rechts als een kerel z'n Skoda showt op Tinder. Bezitters van deze Tsjechische vierwielers zijn relatief trouw, aldus het onderzoek. Voor vrouwen met een Hyundai geldt hetzelfde.

Lifestyle
  • Topgear
  • Pexels, Damian Barczak