Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! Assassin's Creed

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de verfilmde videogame: Assassin's Creed. Van onze verslaggever Dennis de Vos.

Het is misschien wel één van de blockbusters waar filmliefhebbers op dit moment het meest naar uitkijken: de verfilming van de uiterst succesvolle spellenreeks Assassin's Creed. Sinds het verschijnen van het allereerste spel in 2007, bracht gameontwikkelaar Ubisoft elk jaar een nieuw deel uit. De negen games gingen gezamenlijk zo'n honderd miljoen (!) keer over de toonbank, niet slecht wanneer je bedenkt dat een spel tegenwoordig gemiddeld zes tientjes per stuk kost. Het mag dan ook geen wonder heten dat zo'n succesvolle gamefranchise de overstap van de spelcomputer naar het witte doek maakt. Immers: waar geld is, daar is Hollywood nooit ver weg.

De film Assassin's Creed gaat net als de spellenreeks over een man die in het heden leeft en met de hulp van een bijzonder apparaat, de zogeheten Animus, herinneringen van zijn voorouders kan herbeleven. Door als het ware in de huid van zijn bet-bet-bet-bet-overgrootouders te kruipen gaat hij terug in de tijd om voor eens en altijd de eeuwenlange strijd tussen twee rivaliserende partijen, de Assassins en de Knights Templar, in het voordeel van eerstgenoemde partij te beslechten.

Lees ook: TrailerTrash Inferno

Duitse topper

In de film kruipt ene Callum Lynch, gespeeld door de twee keer voor een Oscar genomineerde Duitse topacteur Michael Fassbender (X-Men: First Class, Inglourious Basterds, Shame) in de huid van zijn voorvader Aguilar tijdens de Spaanse Inquisitie in de vijftiende eeuw. Callum ontdekt dat zijn voorouder onderdeel is van een mysterieus geheim genootschap, de Assassins. Door steeds verder in de herinneringen van 'opa' Aguilar te duiken, doet Lynch bruikbare kennis en ongelooflijke vaardigheden op die hij in het heden weer kan gebruiken in de strijd tegen de machtige Templar-organisatie.

Lees ook: TrailerTrash Snowden

Check die trailer!

Assassin's Creed heeft een indrukwekkende cast. Naast Fassbender zijn er immers rollen weggelegd voor Oscarwinnaars Marion Cotillard (Inception, La Vie en Rose, Big Fish) en Jeremy Irons (Die Hard: With a Vengeance, The Man in the Iron Mask, High-Rise) en ook de acterende vader en zoon Brendan en Brian Gleeson geven acte de présence. De Australische regisseur Justin Kurzel (Macbeth, The Snowtown Murders) zit op de regiestoel en moet proberen om in de bioscoop het succes van de games minimaal te evenaren. Gaat dat hem lukken? Oordeel zelf en check die trailer.

Assassin's Creed is vanaf donderdag 5 januari 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.