Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de gloednieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.



In 1984 bedenken de Amerikaanse striptekenaars Kevin Eastman en Peter Laird vier bijzondere personages die ze allerlei heldenmissies laten verrichten. Door een bizar soort mutatieslijm veranderen Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael van gewone keukenschildpadden in reusachtige op mensen lijkende tienerschildpadden die vanuit het riool heldendaden verrichten en hun ultieme vijand Schredder (Hakker) proberen te verslaan. Oh en ze krijgen les in ninjitsu van een rat. Klinkt geloofwaardig, toch?



De strips zijn al snel een groot succes, waarop in 1987 een animatieserie verschijnt die uiteindelijk tien seizoenen en 193 afleveringen duurt. Daar waar de strips rauw en gewelddadig zijn, is de televisieserie kinderproof en erg braaf gemaakt. Maar het werkt wel, want kinderen zijn groot fan en de Turtles-merchandise is in de jaren negentig niet aan te slepen. In 1990 verschijnt bovendien de eerste film rond de Ninja Turtles, simpelweg Teenage Mutant Ninja Turtles geheten. De film is eveneens een groot succes en krijgt in de drie jaar daarna twee vervolgen. Op televisie volgt hierna de ene na de andere serie, maar in de bioscoop blijft het jarenlang stil rond het viertal. In 2007 en in 2009 volgen wel nog twee minder succesvolle met de computer gemaakte films, maar daarna lijkt Hollywood er wel klaar mee.



Lees ook: TrailerTrash Assassin's Creed

Michael Bay

Check die trailer!