Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Britse gasten komen na wild avondje stappen in Syrië terecht, alhoewel...

Drie Britse vakantiegangers op Cyprus komen straks een wel heel bizarre ervaring rijker thuis. Na een avondje stappen ei...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Drie Britse vakantiegangers op Cyprus komen straks een wel heel bizarre ervaring rijker thuis. Na een avondje stappen eindigden de jongens namelijk in het door oorlog verscheurde Syrië.

Deze drie heren waren lekker wezen stappen in de Cypriotische badplaats Ayia Napa: Lewis Ellis (25), Alex McCormick (19) en James Wallman (23). Toen de ochtend aanbrak, hadden de Britse boys wel trek in een avontuurtje op het water. Flink brak stapten ze op een boot om dolfijnen te spotten. Althans, dat dachten ze, de eerste pak 'm beet zestig kilometer. Uren varen - en enkele paniekaanvallen - later, voer het schip een vreemde haven binnen. Daar werden de lads begroet door enkele Russische militairen, die het trio naar een legerbasis brachten. 

Eén van de laatste plekken waar je op dit moment wil zijn

Omdat de militairen niet of nauwelijks Engels spraken en de jongens nog altijd geen idee hadden waar ze precies waren beland, besloot één lid van het dwaze drietal zijn GPS aan te knallen en via Facebook te onderzoeken wat hun exacte locatie was. Tot hun grote schrik kwamen de jongens erachter dat ze in Tartus waren aangekomen. Even voor alle duidelijkheid: Tartus is een havenstad in Syrië, één van de laatste plekken waar je op dit moment wil zijn.

Lees ook: we gaan IS ook in Syrië bombarderen

Amusant

Uiteindelijk vonden ze een vertaler, die zijn lach niet in kon houden toen de jongens uitlegden hoe ze in godsnaam in Syrië waren beland. De Russische soldaten vonden het voorval ook wel amusant. Ze maakten zelfs foto's van de stomverbaasde vakantiegangers. Niet veel later bracht een boot de heren weer terug naar Cyprus. Alhoewel.. Op Facebook heeft Lewis intussen toegegeven het complete verhaal verzonnen te hebben. Knap staaltje creativiteit. Ha!

Hoe dan ook, wat is jouw meest bizarre vakantieverhaal?