Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bobbi Eden: opeens lag ik op tafel!

Ik heb grote minpunten. Ik ben ongeduldig, loop me altijd druk te maken over onze zaken en ik kan niet stilzitten. Voora...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ik heb grote minpunten. Ik ben ongeduldig, loop me altijd druk te maken over onze zaken en ik kan niet stilzitten. Vooral dat laatste is een probleem. Want waren de eerste drie maanden van mijn zwangerschap de hel op aarde en wou ik iedereen die ook maar één verkeerd woord zei oneindig bitchslappen, zo energiek en monter voel ik mij in het tweede trimester van ons grote baby-avontuur. En door al die energie begon ik in mijn – toch al drukke – agenda extra dingen te doen waarvan ik zelf vind dat het allemaal wel te doen is en dat iedereen niet zo moet zeuren. Ik ben zwanger, niet ziek! 

Want ja, als je net in een prachtig nieuw huis bent gaan wonen, wil je natuurlijk alles zo snel mogelijk af hebben, niet waar? En dus stond ik, tot grote ergernis van mijn man, tot in de late uurtjes in de tuin te werken en alle dozen met wol die ik nodig heb voor het maken van mijn haakboek in mijn hobbykamer uit te ruimen. Aan het einde van de dag begon zich dat enigszins te wreken met wat krampjes en pijntjes

Lees ook: verhuizen is huilen

Mijn buik voelde al een paar dagen ietwat hard aan en na een donderpreek van Mark belde ik met mijn verloskundige om te vragen wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn. En zo lag ik dus de volgende dag bij de verloskundige op tafel en werd mij doodleuk verteld dat het afgelopen moest zijn met mijn activiteiten en dat ik op doktersadviesrust moest houden. Ik had namelijk last van harde buiken, waardoor je weeën kan opwekken die weer kunnen leiden tot het te vroeg geboren worden van je kindje. En in mijn geval waren die harde buiken ook veel te vroeg in mijn zwangerschap. Toen ik daarna nog een paar horrorverhalen te horen kreeg, was ik overtuigd.

Dus nu lig ik als een aangespoelde walvis verplicht rust te houden en rest mij voorlopig niks anders dan de gebruiksaanwijzing van mijn zojuist aangeschafte flessenwarmer te lezen. Dus mocht u nog tips nodig hebben over flessenwarmers, ik weet alles! Wist u trouwens dat een baby in het tweede trimester van de zwangerschap ongeveer een liter per dag plast in het vruchtwater? Ik wel. En vrouwen schijnen echt te stralen tijdens hun zwangerschap. Dat komt door de toename van het bloedvolume. Ik straal ook. Van ellende.