Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Leeuw doodt illegale jager!

We horen vaak over illegale jagers die exotische dieren om het leven brengen, maar nu zijn de rollen eens omgedraaid. In...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

We horen vaak over illegale jagers die exotische dieren om het leven brengen, maar nu zijn de rollen eens omgedraaid. In Zuid-Afrika heeft een leeuw een illegale jager gedood.

De laatste maanden zagen we het steeds weer terugkomen in het nieuws: illegale jagers en stropers die groot geld betalen om in Afrika exotische (en soms bedreigde) diersoorten af te schieten. Puur voor de kick. Iedereen herinnert zich nog Cecil de leeuw die vorig jaar werd gedood. Telkens reageert de wereld weer in afschuw en telkens worden er maatregelen genomen, maar het blijkt ontzettend lastig zijn om de jagers en stropers te bestrijden.

Door de leeuw verscheurd

Maar Moeder Natuur zou Moeder Natuur niet zijn, als ze af en toe het heft in eigen handen nam. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten melden dat een leeuw (niet de leeuw in de foto) een groepje jagers heeft opgejaagd en aangevallen nabij het wereldberoemde natuurreservaat Kruger National Park. De jagers, vijf in totaal, hadden niet de juiste papieren om op dieren te jagen. Eén van de jagers, de 24-jarige Matome Mahlale, overleefde de aanval van de leeuw niet. Ook zijn twee honden werden door de leeuw verscheurd. Drie van de jagers wisten aan de aanval te ontkomen door in een boom te klimmen, een andere jager kon te voet n de leeuw ontkomen.

Wraak voor Cecil

Een streekbewoner zei tegen het Britse dagblad Daily Express: ''Er zullen weinig mensen hier medelijden met ze hebben. Het wordt gezien als wraak voor Cecil.'' Cecil - een beroemde leeuw onder natuurliefhebbers - werd vorig jaar zomer door een Amerikaanse tandarts, Walter Palmer, gedood in Zimbabwe. Ook hier was de 'kick' de enige drijfveer voor de jachtpartij. Later besloot Zimbabwe dat Palmer niet vervolgd hoefde te worden voor zijn laffe daad. Een bericht waar opnieuw met veel afschuw op werd gereageerd.

Zou de internationale gemeenschap meer aandacht moeten besteden aan de problemen met jagers en stropers?