Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Klopjacht in Duitsland: onbekende man steekt voormalig hoofdonderwerper Rolls-Royce dood

De 74-jarige Ian Cameron is vrijdagavond om het leven gekomen nadat nog een onbekend persoon hem neerstak in zijn woning. Zijn vrouw wist te ontsnappen en de hulpdiensten in te schakelen. 

Polizei

Volgens de Duitse krant BILD is Ian Cameron (74) op gewelddadige wijze om het leven gekomen. Cameron was zo'n 13 jaar hoofdontwerper van Rolls-Royce en werkte in totaal 20 jaar voor het luxe automerk. In 2013 ging hij met pensioen.

De moordenaar van de voormalig hoofdontwerper van luxe auto's belde volgens Duitse media vrijdagavond aan bij de woning van in het Duitse Ammersee, ten zuidwesten van de grote stad München. Hij zou Cameron vervolgens hebben neergeslagen. De vrouw van Cameron, Verena Kloos, wist te vluchten en belde bij de buren de hulpdiensten. Vlak na het incident bij de voordeur werd haar man overleden aangetroffen. De Duitse politie bevestigt dat het gaat om moord.

Nadat de nog altijd onbekende dader Cameron met messteken om het leven bracht, is hij op de vlucht geslagen. BILD schrijft dat er een speciaal onderzoeksteam genaamd 'Mühlfeld' met zo'n 30 agenten op zoek is naar de dader. Zij zijn een klopjacht gestart, waarbij helikopters en politiehonden worden ingezet. Volgens lokale media zou de Mühlfeld de dader op de hielen zitten. Het motief voor de moord is onbekend.

Signalement

Ondanks het feit dat de stroomkabels van de bewakingscamera's van de woning zouden zijn doorgeknipt tijdens het incident, heeft de politie een goed signalement van de vermoedelijke moordenaar dankzij oplettende buren.

Zo zou de man tussen de 1,80 en 1,90 meter lang zijn, droeg hij een lichtgekleurde broek en een donkerblauwe sweater met capuchon. Daarnaast had de man geelgroene handschoenen en een rode rugzak bij zich. De rugzak werd gevonden aan de boulevard van Ammersee en wordt onderzocht op bruikbare DNA-sporen en inhoud.

Op bewakingscamera's in de omgeving zou de vermoedelijke dader voor de moord op de voormalig hoofdontwerper zijn gespot bij een winkel in de buurt. Vanaf die locatie is het zo'n 20 minuten lopen naar het huis van Cameron en zijn vrouw Verena.

De politie heeft laten weten dat het zoekgebied inmiddels is uitgebreid naar heel Duitsland en zegt dat de man geen gevaar is voor de omgeving.

Misdaad
  • BILD
  • Adobe Stock