Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voortvluchtige Nederlander Sascha C. (21) opgepakt na klopjacht door 100 man

De 21-jarige Sascha C. is opgepakt in Italië. De jonge Nederlander wordt verdacht van de dubbele moord op zijn vader en een familievriend.

Sascha C.

Met een groep van honderd man sterk, plus een roedel speurhonden, waren de Italiaanse autoriteiten sinds woensdagavond aan het 'jagen' op Sascha C. Dit nadat C's vader Chain-Fa (65) en een familievriend - huisarts Bert Ter Horst (60) - neergestoken werden aangetroffen in Montaldo di Mondovì, een klein gehucht in de regio Piemonte. Met de arrestatie van C. is nu een einde gekomen aan de massale klopjacht.

Wat is er gebeurd?

De Amsterdamse jongen was samen met zijn vader afgereisd naar Italië, waar ze verbleven bij huisarts Bert ter Horst. Ter Horst kwam uit Harderwijk, was goed bevriend met C's vader en bezat een huisje in Italië.

Maar in dat huisje ging het helemaal fout, aldus de lokale politie. Tijdens een ruzie met zijn vader zou de 21-jarige Nederlander een keukenmes hebben gepakt waarmee hij hem neerstak. De Harderwijkse huisarts probeerde volgens de reconstructie tussenbeiden te komen, maar werd ook neergestoken. Naar verluidt overleed C's vader ter plekke. De familievriend wist de buren nog te bereiken, maar bezweek onderweg naar het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen.

Verschillende media schrijven dat Sascha C. kampte met mentale problemen, wat mede een verklaring zou zijn voor het drama dat zich afgelopen woensdagmiddag voltrok. Hij zou 'psychisch verward' zijn.

Misdaad
  • AD
  • Carabinieri