Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amerikaan richt bloedbad aan, schutter nog op de vlucht

Volgens bronnen zou de schutter zeker 22 mensen hebben doodgeschoten in de Amerikaanse staat Maine, in de stad Lewiston.

Schutter Lewiston

Op een persconferentie is het dodental niet bevestigd. Wat wél zeker is, is dat de man verschillende mensen - op meerdere locaties - van het leven heeft beroofd en op dit moment nog spoorloos is.

De schutter begon met het schieten in een bowlingcentrum in de stad Lewiston. Vervolgens vertrok hij naar een eetcafé, zo'n 7 kilometer verderop. Ook daar is geschoten. De schutter vluchtte vervolgens met een auto. Deze auto vond de politie terug in de stad Lisbon, zo'n 14 kilometer verderop.

Burgers uit de steden Lewiston en Lisbon hebben inmiddels te horen gekregen dat ze binnen moeten blijven. In samenwerking met de FBI is de politie bezig met het onderzoek en de klopjacht naar de dader.

De politie van Lewiston heeft een foto en een naam van een mogelijke verdachte gedeeld op haar Facebook-account. Volgens de autoriteiten gaat het mogelijk om de 40-jarige Robert Card.

Volgens persbureau AP zat de man onlangs nog in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Hij zou stemmen horen. Daarnaast zou hij hebben aangegeven een schietpartij te willen plegen op een trainingslocatie van het Amerikaanse leger, ook in de staat Maine. De verdachte zou bovendien werkzaam zijn als wapeninstructeur.

Misdaad
  • AP, NOS, Facebook
  • Lewiston Maine Police Department