Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Klopjacht op zwaarbewapende militair aan de grens

Ergens aan de grens tussen België en Nederland zit de zwaarbewapende Belgische militair Jurgen C. verstopt. De politie is al sinds maandag naar de man op zoek.

Klopjacht op zwaarbewapende militair aan de grens

De politie vreest voor een 'gewelddadige actie’ van de militair, die afgelopen maandag verdween. Kort daarvoor had hij een flinke lading zwaar geschut opgepikt bij een kazerne, met het excuus dat hij de wapens voor een schietoefening zou gaan gebruiken. Het zou gaan om een antitankwapen, een machinepistool, een gewoon pistool en een kogelwerend vest. Onbevestigde bronnen meldden aan RTL Nieuws dat het zelfs om vier antitankwapens zou gaan.

‘Absoluut geen dreiging’

De auto van C., gevuld met zware wapens, werd eerder vandaag gevonden door een boswachter in een gebied bij de Belgisch-Nederlandse grens. De Nederlandse politie meldt dat ze extra alert zijn, maar dat er 'absoluut geen dreiging is in Nederland’.

In een afscheidsbrief van C. beklaagde hij zich over de huidige stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Hij zou niet kunnen leven in een ‘maatschappij geregeerd door politici en virologen’. Jurgen C. bedreigde eerder de viroloog Marc van Ranst via Facebook. De Belgische hoogleraar moest met zijn gezin in veiligheid gebracht worden.

Nieuws
  • rtlnieuws.nl