Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse politie jaagt na dubbele moord met man en macht op Nederlandse verdachte (21)

Op dit moment houdt de politie in Italië een klopjacht op een 21-jarige Nederlander. De jongen wordt verdacht van een dubbele moord op zijn eigen vader en een familievriend.

Sacha Chang

De Telegraaf meldt dat zich een drama heeft voorgedaan in de kleine Noord-Italiaanse gemeente Montaldo di Mondovì. Het gehucht hoort bij de regio Piemonte en telt slechts 600 inwoners. Waar het hoogstwaarschijnlijk normaal gesproken een rustig plaatsje is, is er nu een klopjacht gaande op een 21-jarige verdachte. Volgens Italiaanse media zou het gaan om de Nederlands-Chinese Sacha C. Hij was samen met zijn vader op bezoek bij een familievriend in Montaldo di Mondovì.

Messteken

Vermoedelijk heeft de Nederlander eerst zijn vader om het leven gebracht door middel van messteken. De 60-jarige familievriend en eigenaar van de Italiaanse woning werd daarna door de jongen met messteken bewerkt, aldus de verdenkingen. Ondanks zijn verwondingen wist de man nog bij de politie alarm te slaan. Even later overleed de man alsnog aan zijn verwondingen in een ziekenhuis in Turijn. Er waren verder geen andere mensen aanwezig in de woning.

Klopjacht

Volgens De Telegraaf is de 21-jarige jongen mogelijk psychisch in de war. Hij zou na de dubbele moord op de vlucht zijn geslagen, daardoor voert de politie nu een klopjacht op hem. De Nederlander is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een shirt met een korte broek aan. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de mogelijke verblijfplaats waar de jongen zich schuilhoudt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten in contact te zijn met beide Nederlandse families. Ook bevestigt het ministerie dat de slachtoffers beiden van Nederlandse afkomst zijn. De 60-jarige familievriend komt uit Harderwijk en de andere man is een 65-jarige Amsterdammer.

Mensen met informatie kunnen zich melden via het noodnummer 112.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Carabinieri