Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Autistisch meisje vierde 18e verjaardag alleen, nu overladen met kaarten en cadeaus

Een autistisch meisje vierde vorig jaar juli haar achttiende geboortedag moederziel alleen, nadat niemand op was komen d...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een autistisch meisje vierde vorig jaar juli haar achttiende geboortedag moederziel alleen, nadat niemand op was komen dagen. Om een dergelijk debacle in de toekomst (lees: volgende maand) te voorkomen deelde haar nichtje een foto van het verdrietige meisje. Het resultaat: mensen kunnen fantastisch zijn.

De kracht van social media valt anno 2016 niet meer te ontkennen. Eén klein oproepje op Facebook kan de grootste dromen uit laten komen. Daar zijn ook Rebecca Guildford en haar nichtje Hallee Sorenson uit de Amerikaanse staat Maine achtergekomen.

Emotionele oproep

Hallee, zwaar autistisch, vierde vorig jaar juli haar achttiende verjaardag moederziel alleen, nadat niemand op de uitnodiging was afgekomen. Geen klasgenoten, geen vrienden, niemand. Dus zat Hallee daar, in de bowlingzaal. Feestmutsje op, taart aan het eten aan een lege tafel. Haar nichtje Rebecca, die gelukkig wel present was, maakte een foto van de eenzame Hallee en besloot dit jaar groots uit te pakken. Ze plaatste een emotionele oproep op Facebook, die je hierboven kan zien.

Lees ook: bolides bezorgen terminaal ziek jochie onvergetelijke dag! 

Drie kussen van 11 miljoen mensen

Rebecca sloot af met de oproep om dit jaar vooral zoveel mogelijk verjaardagsgroeten op te sturen naar Hallee. De wereld heeft geluisterd. Niet alleen werd de oproep talloze keren gedeeld, Hallee wordt - zo'n tweeënhalf weken voor haar verjaardag - bestookt met wenskaarten en cadeaus. Zo kreeg ze al post van militairen in Afghanistan, een pop van NASA en een verjaardagsgroet namens de gehele Amerikaanse staat Ohio. Oftewel: drie kussen van 11,613,423 mensen! Het postkantoor in het stadje Bangor, waar Hallee woont, kan de drukte amper meer aan. En Hallee? Nou, check de foto boven het artikel maar!

Zelf ook een kaartje sturen?

Waar zagen we dit eerder? Oja, hier zagen we dit eerder! Goed, wil je nou zelf ook dat Hallee een fijne negentiende verjaardag beleefd? Jawel, toch? Het adres is:

Hallee Sorenson

34 Wellesley Way

Bangor, ME 04401


(in de Verenigde Staten, dus)

Zo, wij hebben onze goede daad van de dag weer verricht!