Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Chris Evans zegt Top Gear al na één seizoen vaarwel (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Chris Evans, de kersverse presentator van Top Gear, houdt het al na één seizoen voor gezien. Melancholisch blikken we terug op de tijd dat Top Gear nog het aanzien waard was.

Slechts één seizoen hield hij het vol: Chris Evans (zie foto). De 50-jarige Engelse presentator nam de loodzware - en ietwat ondankbare - taak op zich het succes van BBC-autoprogramma Top Gear voort te zetten na het vertrek van toptrio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. Evans faalde. De kijkcijfers liepen ernstig terug, de recensenten waren onverbiddelijk en ook achter de schermen leek het niet te boteren. Zo zouden Evans en co-presentator Matt LeBlanc - die gozer van Friends, ja - elkaar naar het lijf staan.

''Heksenjacht''

Als klap op de vuurpijl werd Evans ook nog eens beschuldigd van seksueel misbruik. De rossige Engelsman zou in de jaren negentig een collega meermaals hebben verkracht. Evans ontkent en zegt het slachtoffer te zijn van een ''heksenjacht''. De BBC, waar Chris als radiopresentator nog altijd actief is, blijft hem steunen. Evans zal nog wel door de politie verhoord worden, is de verwachting.

Lees en zie ook: DiCaprio getuigt in zaak Wolf of Wall Street, omstreden fragmenten op een rij (VIDEO'S)

Een terugblik

Het vervelendste aan dit alles: als je ergens de woorden 'Top Gear' leest, weet je dat het gevolgd wordt door gedoe over presentatoren en kijkcijfers. Daarom blikken wij, erg melancholisch, terug op de tijd dat Top Gear nog fijn vermaak was. Vermaak met Clarkson, May en Hammond. Toen het nog (soms) over auto's ging, maar toen het vooral een héél erg plezierige show was.

Wie kent deze onhandige, Mr. Bean-wagentjes nog?

Clarkson luistert lekker naar de radio op de Britse snelweg.

De kleinste auto ter wereld versus de BBC-studio's.

In dit fragment moeten de heren - in drie zuinige auto's - vooral niet in Tsjernobyl belanden. 

Misschien wel de grappigste van het stel: James 'Captain Slow' May

Kom terug, mannen, kom terug!