Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! King Arthur: Legend of the Sword

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we alvast flink vooruit op de nieuwste van Guy Ritchie: King Arthur: Legend of the Sword.



Het is misschien wel het mooiste verhaal ooit verteld: dat van de Engelse koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel. De man die op jonge leeftijd het zwaard Excalibur uit een steen weet te trekken en daarmee de nieuwe leider van het Engelse rijk wordt. De man die als een blok valt voor de verleidelijke Guinevere en haar tot zijn koningin maakt. De man die met hulp van de magiër Merlijn tegen het kwade strijdt en de tiran Vortigern hoopt te verslaan. De man die misschien nooit echt heeft bestaan – er zijn onder historici ongeveer evenveel voor- al tegenstanders van dat feit – maar desondanks voer is voor vele honderden boeken en tientallen films. En daar komt nu dus King Arthur: Legend of the Sword bij.



Guy's grote droom

In Hollywood weet zo ongeveer iedereen dat het verfilmen van het verhaal van koning Arthur al vele jaren dé grote droom is van regisseur Guy Ritchie. De 47-jarige Brit, bekend van films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels, RocknRolla en Snatch is al van kinds af aan fan van het klassieke verhaal en leurde sinds zijn begin in Amerika al bij diverse studio's met het idee voor een nieuwe filmversie. De studio's aarzelden, want de laatste keer dat men een bigbudgetfilm rond dit verhaal maakte, King Arthur uit 2004 van regisseur Antoine Fuqua (Training Day, Shooter, Southpaw), werd het een commerciële flop. Bovendien, wie moet de rol van koning Arthur op zich nemen?



Lees ook: TrailerTrash War Dogs



Sons of Anarchy

Lange tijd weet ook Guy Ritchie zelf het antwoord op die laatste vraag niet, totdat hij twee jaar geleden op een hotelkamer in Los Angeles een aflevering van de geniale motorclubserie Sons of Anarchy ziet. De rol van Jackson 'Jax' Teller, de jonge leider van de Son's. werd gespeeld door de inmiddels 36-jarige Charlie Hunnam die na het zevende en laatste seizoen van die serie succesvol de overstap naar het witte doek maakte in films als Crimson Peak en Pacific Rim. Nadat Ritchie Hunnam op televisie zag wist hij het zeker: hij had zijn Arthur gevonden. Met een budget van ruim honderd miljoen euro moet King Arthur: Legend of the Sword niet alleen Hunnam's definitieve doorbraak in Hollywood worden, maar ook één van dé blockbusters van 2017.



Lees ook: TrailerTrash Kong: Skull Island



Check die trailer!

De opnames voor de film zijn inmiddels voltooid en op dit moment is Guy Ritchie in de montagekamer hard bezig om voor de première in maart 2017 van de verschillende scenes een vloeiend geheel te maken. Tussendoor heeft hij blijkbaar ook nog even de tijd gevonden om de eerste trailer te lanceren, die door fans op het Amerikaanse film en stripheldenfestival Comic Con zeer gewaardeerd werd. Ook zo onder de indruk? Check de trailer en oordeel zelf of dit één van de films van volgend jaar wordt!





King Arthur: Legend of the Sword
is vanaf donderdag 23 maart 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien
.