Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Expeditie is weer losgebarsten! (FOTO + VIDEO)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: we mogen weer! Het zeventiende seizoen van Expeditie Robinson is losgebarsten.

En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Maar liefst 1.256.000 kijkers schakelden naar RTL 5 om getuige te zijn van de start van alweer het zeventiende seizoen van survivalshow Expeditie Robinson. Daarmee is het de best bekeken aflevering ooit in de geschiedenis van de razend spannende afvalrace. 

Lees ook: een stijve plasser van Expeditie Robinson

BN'ers

Het is het vierde seizoen sinds de Vlamingen vertrokken en het zesde seizoen sinds besloten werd alleen nog maar bekendheden naar de onbewoonde, afgelegen eilanden in Zuidoost-Azië te sturen. Dit jaar nemen weer enkele interessante BN'ers deel aan de strijd. DJ, zoon van én professioneel oelewapper Dave Roelvink - wiens ronduit deplorabele Nederlands nogal storend is - maakt zijn opwachting. Bartho Braat - jazeker, 'Jeff' uit GTST - is de oudste deelnemer ooit. Rapper Kraantje Pappie, wielrenner Thomas Dekker en de fijne actrice Elle van Rijn proberen ook te overleven. Dan zijn er nog de leuke meisjes: Gaby Blaaser, kitesurfster Jalou Langeree, modeblogster Anna Nooshin en Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks. En, uiteraard, BZB-boerin Bertie! De opvallende Zeeuwse lesbienne moet zich voortaan wat beter insmeren: ze leek al gauw op een kreeft. De presentatie is weer in handen van vakmensen Dennis Weening en Nicolette Kluijver.

Lees en zie ook: 'Oh oh...' nee, hé? Jawel: feestende Haagse jeugd terug op tv!

Beknopte samenvatting

Een beknopte samenvatting van de eerste aflevering. De deelnemers zijn, zoals de doorgewinterde kijker ongetwijfeld zal weten, verdeeld over twee kampen: Kamp Noord en Kamp Zuid. Tegen hun weten in, worden beide kampen voor de verandering op één eiland achtergelaten. Daar komen ze al snel achter. Gelijk barst er een felle strijd los om, hoe kan het ook ander, voedsel. Meer zullen we niet verklappen. De aflevering is terug te zien bij RTL XL.

We sluiten af met een quote van een compleet tot rust gekomen Dave Roelvink: ''Geen Boulevard in m’n nek, geen Shownieuws.'' Heerlijk, het is weer begonnen!

(Foto: ANP)