Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man (47) die acteur Bas Muijs mishandelde en gijzelde gaat de bak in

Muijs werd op 12 maart 2023 naar een woning in Arnhem gelokt, waar hij vervolgens uren werd vastgehouden en mishandeld. 

Bas Muijs

De rechtbank in Utrecht maakte donderdagmiddag bekend de 47-jarige Harry W. te veroordelen tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan een halfjaar voorwaardelijk voor het mishandelen en gijzelen van GTST-acteur Bas Muijs.

De vriendin van W., de 33-jarige Madelon L., was aanwezig in de woning terwijl haar vriend flink te keer ging. Zij krijgt een taakstraf van 80 uur. Dit terwijl het OM óók tegen L. een celstraf eiste, namelijk één van vier maanden voorwaardelijk.

'Terminaal zieke moeder'

Op 12 maart 2023 werd de Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur met een smoes naar een woning in Arnhem gelokt. W. maakte de goedaardige acteur wijs dat zijn terminaal zieke moeder hem graag wilde ontmoeten.

Eenmaal in de woning was er geen moeder te bekennen en werd Muijs mishandeld. Hierbij maakte de 47-jarige man gebruik van een spijkerpistool, waarmee hij net langs het lichaam van de acteur schoot. De acteur vreesde voor zijn leven.

Motief

Waarom Bas Muijs naar het huis in Arnhem werd gelokt? De acteur zou samen met een onbekende andere man Madelon L. hebben verkracht tijdens een vakantie.

W. wilde wraak en dwong Muijs op beeld toe te geven dat hij L. verkracht had. Het stel dreigde vervolgens deze beelden online te gooien. Dit kon voorkomen worden als de acteur de studieschuld van Madelon L. van 35.000 euro zou afbetalen.

Ontsnapping

Nadat de acteur al enige tijd werd vastgehouden in de woning van W., besloot hij actie te ondernemen door te doen alsof hij een hartaanval kreeg. De 47-jarige gijzelaar schrok daar zo van, dat hij Muijs naar de eerste hulp reed. Op voorwaarde dat hij niets zou zeggen over wat er zich net in het huis in Arnhem had afgespeeld.

Op het moment dat Bas zijn naam op een formulier moest invullen schreef hij: 'HELP. MUIJS.'

Het zorgpersoneel waarschuwde direct de beveiliging en politie, waardoor W. even buiten het ziekenhuis in de boeien geslagen kon worden.

Bas Muijs was zelf geen enkele keer aanwezig in de rechtbank. Volgens zijn advocate Petra Breukeling, komt dat doordat de gebeurtenis te heftig is geweest voor de acteur.

Of Muijs tevreden is met de straf die Harry W. en Madelon L. hebben gekregen, is dan ook onduidelijk.

Misdaad
  • AD, Omroep West
  • NL Beeld / Heukers Media