Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zo ontsnapte acteur Bas Muijs aan gewelddadige gijzeling: 'HELP. MUIJS.'

Al eerder werd duidelijk dat voormalig GTST-acteur Bas Muijs slachtoffer is geworden van een gewelddadige gijzeling. John van den Heuvel deelt details over hoe hij ontsnapte aan het geweld.

Bas Muijs

Muijs, bekend van zijn rollen in onder andere GTST, Costa! en De Kameleon, werd begin dit jaar door een ex-vriendin naar een huis in Arnhem gelokt. In het huis zou de acteur door een 40-jarige Arnhemmer zijn gegijzeld en mishandeld. Daarbij zou zelfs een spijkerpistool zijn gebruikt, meldde het OM aan Omroep West. De 40-jarige verdachte zou de nieuwe vriend zijn van Bas' ex.

Geld aftroggelen

"Mijn cliënt Bas Muijs is in maart van dit jaar het slachtoffer geworden van een poging doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem", aldus Muijs' advocaat in een verklaring.

Naar verluidt probeerden de verdachten de acteur een verklaring te laten afleggen op video. In dit verzonnen statement zou Muijs dan toe moeten geven dat hij zich schuldig had gemaakt aan verkrachting. Muijs zou vervolgens tienduizenden euro's moeten betalen om te voorkomen dat de beelden online verspreid zouden worden. Vandaar de verdenking van afpersing. De feiten zouden begin dit jaar al gepleegd zijn.

Hartaanval

Volgens John van den Heuvel is Muijs 'enorm toegetakeld' tijdens de gijzeling. Dat vertelt de misdaadjournalist bij RTL Boulevard. "Hij heeft een paar flinke klappen op zijn ogen gehad. Zijn wenkbrauw ligt open ook. Het zijn nare foto's."

"Toen hij zo mishandeld werd in die woning", vervolgt hij, "toen heeft 'ie op een gegeven moment gedacht: ik ga dit niet overleven, ik moet nu iets doen."

Volgens Van den Heuvel heeft Bas Muijs toen gedaan alsof hij een hartaanval kreeg. De dader schrok daar kennelijk zo van, dat hij hem naar de eerste hulp reed.

Van den Heuvel: "De dader heeft dus gezegd: je mag helemaal niks zeggen daar." Toen Muijs van het personeel op de eerste hulp zijn naam moest opschrijven, noteerde hij echter 'HELP. MUIJS'.

"Toen hebben ze uiteraard meteen de beveiliging en de politie gewaarschuwd, en kon die vent even buiten het ziekenhuis worden opgepakt."

De inhoudelijke zaak tegen de verdachten moet nog plaatsvinden.

Nieuws
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst