Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slechte tijden voor GTST-acteur Bas Muijs: 'slachtoffer van afpersing en poging tot doodslag'

GTST-acteur Bas Muijs is mogelijk slachtoffer geworden van afpersing, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot doodslag. Dat schrijft zijn advocaat Petra Breuking op X.

Bas Muijs

Muijs werd begin dit jaar door zijn ex-vriendin naar een huis in Arnhem gelokt. Daar zou de acteur door een 40-jarige Arnhemmer, de nieuwe vriend van zijn ex, zijn gegijzeld en mishandeld. Ook zou er meerdere keren met een spijkerpistool geschoten zijn. Dat meldt het Openbaar Ministerie aan Omroep West.

Spijkerpistool

Het nieuwe liefje van Muijs’ ex zou geëist hebben dat de acteur op camera moest vertellen dat hij zijn toenmalige vriendin had verkracht. Hij eiste tienduizenden euro’s en dreigde de opnames te verspreiden als de acteur niet zou betalen.

Breukink laat in een verklaring weten dat Muijs niet verder wil reageren op de zaak. Wel is er inmiddels een verdachte opgepakt. De advocaat vertelt dat haar cliënt niet inhoudelijk op de zaak in kan gaan zolang het onder de rechter is.

De advocaat laat weten dat het geen toelichting behoeft dat deze casus een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin: “We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren.”

Mediation

De 40-jarige Arnhemmer heeft bij een eerdere zitting aangegeven graag in mediation te willen met de acteur om de schade ietwat te herstellen. Muijs heeft hier positief op gereageerd. Als dit lukt wil het GTST-gezicht afzien van een schadevergoeding. In dat geval zal hij ook geen beroep doen op zijn spreekrecht tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Bas Muijs is onder andere bekend van zijn rollen in Goede tijden, slechte tijden, Costa! en Snuf de Hond.

Misdaad
  • Omroep West, Wikipedia, X
  • NL Beeld / Patrick van Emst