Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM: 40-jarige man verdacht van poging tot doodslag in zaak rondom GTST-acteur Bas Muijs

Terwijl de acteur als Stefano Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden wel vaker te maken krijgt met slechtere tijden, is dat in het echte leven toch wel andere koek.

Bas Muijs

Wanneer er vorig jaar naar buiten wordt gebracht dat de 47-jarige Bas Muijs mogelijk slachtoffer is geworden van afpersing, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot doodslag, is de schok groot.

De acteur zou door zijn ex-vriendin (32) naar een huis in Arnhem zijn gelokt. Hier zou hij door een 40-jarige Arnhemmer - de nieuwe vriend van zijn ex - mishandeld en gegijzeld zijn. Er zou hierbij meerdere keren met een spijkerpistool op Muijs geschoten zijn.

Poging tot doodslag

Een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland heeft aan het ANP laten weten dat beide verdachten - de ex van Muijs en haar nieuwe liefje - op 12 september terecht zullen staan in de rechtbank van Utrecht. De 40-jarige man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Mocht deze aanklacht niet slagen, dan gaat het OM over tot een tweede aanklacht voor poging tot zware mishandeling. En hier blijft het voor de Arnhemmer niet bij: er wordt hem namelijk ook vrijheidsberoving en afdreiging, een vorm van afpersing, ten laste gelegd.

Over de ex van Muijs doet het OM nog geen mededelingen. De vrouw is nog niet voorgekomen en er is nog geen dagvaarding uitgebracht. Op de zitting van 12 september zal de tenlastelegging tegen haar worden voorgedragen.

Misdaad
  • ANP, De Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst