Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oud-GTST-acteur Hugo Metsers onder vuur wegens vermeend seksueel wangedrag

"Ik vroeg: 'Wat als ik mijn bh aan laat?' Toen zei hij: 'Nou kijk, als jij een hoog cijfer wil (...)"

Hugo Metsers

De stroom aan meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag lijkt maar niet op te houden sinds de BOOS-uitzending waarin Tim Hofman de beerput bij de Voice opentrok. Overmars en Winston Bogarde (Ajax), Nilüfer Gündoğan (Volt), Carlo Boszhard, meldingen bij zes publieke omroepen en ga zo maar door. De nieuwste berichten gaan over voormalig GTST-acteur Hugo Metsers.

'Functioneel naakt'

Metsers is onder andere bekend geworden door zijn rollen in films als Zwartboek en Naar de klote!, en de series Goede Tijden Slechte Tijden en Flikken Maastricht. Maar naast zijn baan als acteur en regisseur, startte hij ook een acteursopleiding in Amsterdam, genaamd FAAAM. Metsers was daar zowel het hoofd van de opleiding als docent van een aantal vakken.

Een van die vakken die hij zelf bedacht, was 'Functioneel naakt'. Een van de doelen van dat vak was schijnbaar studenten leren hun grenzen aan te geven wanneer zij deelnamen aan naaktscènes voor films of series. Maar, zo schrijft De Volkskrant na het spreken van 34 oud-studenten, juist daar ging het naar verluidt vaak fout. "We wisten allemaal: als er geen naakt te zien zou zijn, dan kreeg je een onvoldoende", aldus een oud-studente.

'Als jij een hoger cijfer wil...'

Een van de studentes beschrijft in het artikel onder andere dat ze een seksscène moest spelen voor het vak. "Ik vroeg: 'Wat als ik mijn bh aan laat?' Toen zei hij: 'Nou kijk, als jij een hoog cijfer wil, het is wel zo: hoe verder je gaat, hoe gedurfder dat is. Dat neem ik mee in de beoordeling." Later zegt ze spijt te hebben gehad omdat ze zich had laten overhalen door Metsers.

Metsers zelf wilde niet inhoudelijk reageren op de aantijgingen die staan beschreven in het Volkskrant-artikel, maar zegt in een verklaring zich niet te herkennen in de beschuldigingen.

Eerder al in het nieuws

Het is niet de eerste keer dat Hugo Metsers door zijn opleiding in opspraak komt; in 2015 zoende de acteur al eens met een van zijn studentes. "Dat was heel dom, ik was onder invloed", zei hij daarover tegen Shownieuws. Twee jaar later, in 2017, kreeg de oud-GTST'er een relatie met een 26 jaar jongere oud-studente van FAAAM. Dat begon volgens Metsers zelf pas toen zij al klaar was met de opleiding.

Nieuws
  • NOS, Volkskrant, NU.nl
  • www.brunopress.nl