Door: Jelmer Wijnstra
Ek 2016

Hoe zou het nu zijn met Axelle Despiegelaere? (FOTO'S)

De vrouwen op de tribunes proberen dit jaar de titel EK-babe te vergaren, maar twee jaar geleden was er geen discussie m...

De vrouwen op de tribunes proberen dit jaar de titel EK-babe te vergaren, maar twee jaar geleden was er geen discussie mogelijk wie de WK-Babe was. Dat was de uit West-Vlaanderen afkomstige Axelle Despiegelaere. Maar wat doet ze nu? En natuurlijk ook nog wat leuke foto's van deze WK-babe.

Het was 22 juni 2014. De tweede groepswedstrijd van de Belgen tegen Rusland in het geweldige Maracanã stadion in Rio de Jaineiro. Vlak voor de wedstrijd komt ze het stadion in. Samen met haar vriendinnen. Belgische driekleur op haar wangen. Twee duivelse hoorntjes op haar hoofd. Twee pompons vast om als echte cheerleaders de Belgische ploeg aan te moedigen. De wereldpers heeft haar meteen gezien. Schiet wat foto's en gedaan is het. Van normale nuchtere meid naar de voorpagina's van bijna alle kranten. Ook krijgt ze huwelijksaanzoeken van wildvreemde mannen.

Voorpagina Het Laatste Nieuws met Axelle als WK Babe

 

Die weken daarna staat de telefoon in huize Despiegelaere rood gloeiend. Pers wil met haar praten, maar er zijn ook bedrijven die haar willen strikken als model. Want zo'n mooi gezicht dat kun je de wereld toch niet onthouden denken ze bij L'Oréal. Maar dan op 27 juni verschijnt er een foto van Axelle met een dode antilope. Ze blijkt te jagen. Pas nadat nieuwssites de foto oppikken krijgt L'Oréal lucht van de zaak. "Wij geven geen commentaar op het privéleven van mevrouw Despiegelaere," luidt het commentaar. Wel willen ze laten weten dat Axelle een One Shot contract had. Het betekent dat ze alleen is aangenomen voor een aantal selfies en een reclameclip. Eenmalig. 

Door de foto wordt het weer rustig rondom Axelle. Ze kan weer naar school en kan Club Brugge weer supporteren. Ook haar vriendje hoeft niet meer jaloers te zijn. Maar wat doet ze nu twee jaar later dan allemaal? Nou Axelle is nog steeds model. Vlak voor het EK nam ze veel spotjes op als Rode Duivelin. Onder andere ook een reclamespot met Dries Mertens, Radja Nainggolan en Moussa Dembele. Daarmee is wel duidelijk dat ze nooit meer af zal geraken van het stempel WK-babe. Of ze nog steeds een vriendje heeft? Ja, dat moet je zelf maar uitzoeken..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!