Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie vraagt na 20 jaar wederom om hulp: wie is deze vrouw?

Een wandelaar vindt op zondag 4 juli 2004 in de duinen bij Wassenaar het levenloze lichaam van een vrouw. Meer dan twintig jaar later is het nog altijd onbekend wie zij is, en hoe ze om het leven is gekomen. De politie schakelt nu de hulp in van het publiek.

Politie

“Het onderzoek heeft jaren geduurd, we hebben alles uitgelopen, maar we hebben nu helemaal niets meer,” concludeert rechercheur Dick Onderwater tot zijn eigen spijt in het opsporingsprogramma Team West. Alles heeft de politie er volgens hem aan gedaan om de identiteit van de vrouw te achterhalen. “Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben eraan gedacht. Maar zonder resultaat.”

Concrete aanknopingspunten over de vrouw ontbreken, maar de recherche heeft wel een vermoeden uit welk land ze afkomstig is. Ze had bijvoorbeeld een sleutel bij zich die ooit na een bestelling was geleverd aan een bedrijf in de stad Bottrop, in het westen van Duitsland. Ook isotopenonderzoek wijst erop dat de vrouw de laatste vijf jaar van haar leven vermoedelijk in Duitsland, of Nederland, heeft doorgebracht.

Andere informatie die door de politie naar buiten is gebracht is dat ze tussen de 30 en 50 jaar oud moet zijn geweest, 1,68 meter lang was, blauwe ogen had en rode lakschoenen droeg.

Zogenoemde ‘post-mortemtekening’ van de onbekende vrouw.

Door een politietekenaar is daarnaast een zogenoemde ‘post-mortemtekening’ gemaakt, waarop de vrouw te zien is zoals ze er mogelijk uitzag toen ze nog leefde. Ze ligt begraven in een naamloos graf.

Misdaad
  • Politie