Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fajah Lourens: 'Afvallen én patat eten kan best'

Fajah Lourens (34) is niet alleen actrice, model, deejay en producer, maar inmiddels ook het boegbeeld op het gebie...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Fajah Lourens (34) is niet alleen actrice, model, deejay en producer, maar inmiddels ook het boegbeeld op het gebied van sport en voeding. “Deze zomer iets teveel genoten van je vakantie? Volg mijn Killerbody dieet en die bierbuik is binnen een paar weken weer verdwenen.” Een GRATIS voorstukje van het interview uit de nieuwste Panorama.

Heb jij weleens gehoord van Aaf Brandt Corstius?

“Nee. Wie is dat?”

Een schrijfster.

“Ah, vandaar. Ik ben namelijk geen lezer.”

Dus de venijnige column die ze over jouw boek schreef, is jou ontgaan?

“Ja. Maar ach, al die kritiek van al die schrijvers.... Weet je? Het doet me echt he­le­maal niks. Dat komt ook omdat ik totaal niet met dit soort mensen bezig ben.”

Zouden ze jaloers zijn, denk je?

“Geen idee. Maar feit is natuurlijk wel dat ik met Killerbody Dieet meteen op nummer één binnenkwam in de bestsellerlijst en dat ik die lijst wekenlang heb aangevoerd. Een positie waar menig schrijver alleen maar van kan dromen...”

Lees ook: Frank Lammers: 'Ik ben een artiest op 't slappe koord'

De kritiek zit ‘m er vooral in dat het volgens hen geen literatuur is.

“Pff, wat moet ik daar nu mee? Moet je dan per se literatuur maken om op nummer één te staan? Het mooie is: het was juist de bedoeling om het in Jip­-en­-Janneke taal te schrijven, om hetzo over koolhydraten, suikers en eiwitten te hebben. Anders snappen mensen het vaak gewoon niet. En dat niet alleen. Juist omdat ik het toegankelijk heb opgeschreven, kunnen ze het in één dag uitlezen. Ideaal dus.”

Heb je alles zelf geschreven?

“Ja, van alle onderwerpen heb ik mijn eigen ervaringen op papier gezet. Anke Langelaan heeft het vervolgens herschreven en vertaald in kinderboekentaal. Dat moest ook wel, want ik ben dyslectisch.”

Inmiddels ben je met Killerbody Dieet op weg naar de tiende druk. Dat klinkt als iets onwerkelijks.

“Niet echt. Want eerlijk gezegd had ik wel gedacht dat het een succes zou worden. Niet dat het uit het niets op nummer één zou komen – dat heeft mij ook echt verrast – maar dat het zou aanslaan, daar was ik wel van overtuigd.”

Lees ook: Mannenpraat: een stijve plassen van Expeditie Robinson

Waarom?

“Omdat heel Nederland wil afvallen. Iedereen wil er wel vijf kilo of meer van af. In mijn boek, en sinds kort ook op mijn site, staat heel uitgebreid hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Van een dieetplan tot sportoefeningen, maar ook tips over hoe je gezond kunt eten op vakantie, boodschappenlijstjes en manieren om jezelf gemotiveerd te houden.”

En? Hoe krijg die kilo’s eraf?

“Door onder de caloriebehoefte te blijven. Want alles wat je boven je caloriebehoefte eet, sla je op als vet. Dus zorg dat je maximaal 1500 inneemt als dat eerder altijd 2000 calorieën was.”

Dat klinkt wel heel makkelijk...

“Maar dat is het natuurlijk niet. Want als het écht zo makkelijk was, was iedereen wel slank.”

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het gehele interview met 'fitbabe' Fajah? Je leest het interview van onze verslaggever Vincent de Vries in editie 36 van Panorama, die nu in de winkels ligt. Je kunt het magazine ook via onze website bestellen, of op Blendle lezen.

(Foto: ANP)