Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de beste plek om te wonen (VIDEO + FOTO)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: Amsterdammers, verhuis naar Zürich, nu het nog kan.

Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis komt jaarlijks met de Sustainable Cities Index (SCI) op de proppen. Lang verhaal kort: de nummer 1 van de lijst mag je gerust als de meest leefbare stad ter wereld beschouwen. Dit jaar is dat Zürich geworden. De grootste stad van Zwitserland scoort op de criteria leefbaarheid, milieu, energie en economie met een gemiddelde van 74,6% het hoogst en laat daarmee tal van andere steden achter zich. Zelfs het feit dat FIFA een hoofdkantoor in Zürich heeft, kon dat niet veranderen. Goed nieuws voor de kleine 400.000 inwoners die de stad telt. 

Lees en zie ook: niemand weet waarom Aziatische toeristen rustiek Engels stadje overspoelen (FOTO)

Teleurstellend

Minder goed nieuws voor de ruim 800.000 inwoners van Amsterdam. Onze hoofdstad vinden we met een gemiddelde van 68.2% terug op een teleurstellende elfde plek. Johnny Jordaan beweerde dan misschien wel dat Amsterdam mooier is dan Parijs, beter dan Zürich is Mokum in ieder geval niet. Ietsjes lager dan Amsterdam staat Rotterdam. Negentiende. Opvallend: als we leefbaarheid onder de loep nemen, komt Rotterdam plots als tweede uit de bus. Helaas voor de Maasstad heeft dat de gemiddelde score van 66.6% niet verder omhoog geholpen. Via deze link kun je zelf met de index aan de gang.

Buiten Europa

Over het algemeen doet ons continentje het nog geweldig. In de top 25 lopen we slechts zes steden tegen het lijf die niet in Europa gelegen zijn. Dan hebben we het over Singapore, Seoul, Hong Kong, Canberra (Australië), Sydney en Vancouver.

Hebben ze in Zürich ook hagelslag?

(Foto: YouTube)