Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een bruisende stedentrip Rotterdam: 7 x actie en sensatie in de havenstad!

Of je nu als inwoner of toerist door Rotterdam struint, de bruisende havenstad zal je altijd blijven verbazen! Rotterdam is een smeltkroes van culturen, een stad van rijke scheepvaarthistorie, een stad van aanpakkers, een stad van duizelingwekkende hoogbouw én bovenal een trotse stad. De Maas, samen met de Erasmusbrug en de imposante skyline, stroomt als prachtige levensader door de havenstad. Dat vraagt om actie en sensatie! Ga jij binnenkort plannen maken voor een spetterend uitje, overweeg dan zeker een stedentrip naar bruisend Rotterdam en blijf overnachten in één van de hotels. En doe je voordeel met deze spannende tips!   

Rotterdam

1. Sensatie op 100 meter hoogte 

Een sensationele bezienswaardigheid in Rotterdam, waar je niet omheen kunt? Dát is natuurlijk de 185 meter hoge Euromast, dé blikvanger van Rotterdam! Met een sfeervolle brasserie op 96 meter en een uitkijkplatform op 100 meter hoogte, trakteert dit Rotterdamse icoon je op panoramische uitzichten over de stad en de havens, soms zelfs tot aan de kust. Wil je het als waaghals nog iets uitdagender maken? Abseilen of tokkelen vanaf de toren behoort tot de mogelijkheden. Als je slim bent boek je een van die leuke hotels in Rotterdam, want na dit spektakel wachten nog andere avonturen en daarvoor heb je aan één dag echt niet genoeg!

2. Volop actie op de Nieuwe Maas

De Maas slingert als een slagader door de authentieke havenstad. Hoe kun je - geheel in lijn met de Rotterdamse mentaliteit - nut, actie en plezier perfect met elkaar combineren? Dat doe je natuurlijk door de Rotterdamse Watertaxi te pakken! Je geniet van de snelheid op het water, terwijl je van A naar B vaart. Je kunt aanmeren op wel 50 locaties! Stap bijvoorbeeld eens van boord in de Marconistraat: hier waart de typische ‘havengeest’ nog rond, terwijl er ondertussen talrijke creatievelingen in ateliers aan het werk zijn in dit nieuwe Makers District M4H. Stippel je liever op eigen houtje een (water)route uit? Bij iKapitein sta je zelf aan het roer van een luxe sloep.

3. Nóg een spektakelstuk op het water

De allerleukste manier om over de Maas te varen? Teken voor spetterende actie door je aan te melden voor een supersnelle (speedboot)tour door de Rotterdamse havens. RIB-experience, te vinden aan de Leuvehaven 73, organiseert deze wilde tochten op het water. Neem plaats in een RIB-boot en laat je door ervaren schippers rondvaren en rondleiden door de wereld van havenactiviteiten en andere maritieme zaken. Een tochtje naar Dordrecht en Ridderkerk, én terug, behoort ook tot de mogelijkheden.

4. Niet-alledaagse, spannende ervaring

De zogeheten Kubuswoningen van architect Blom, met de punten naar boven en beneden, zijn net als de Euromast, de schitterende skyline en de Erasmusbrug echte symbolen van de stad Rotterdam. ‘Rotjeknor’ staat dan ook al decennialang bekend als dé stad van gedurfde architectuur en innovatieve ontwerpen. Een kijkje binnen in de Kijk-Kubus is goed voor een surrealistische beleving. Stap je de museumwoning binnen, dan overvallen je vreemde sensaties. Dankzij het ontwerp van schuine wanden en rare hoeken raak je namelijk even vervreemd van de werkelijkheid!

5. Sensationeel en exotisch lekker

De Markthal is met zijn verschijning al een enorme sensatie. Maar een kijkje en een ‘proefje’ binnen in de overdekte foodhal zetten al je zintuigen op scherp. Kijk je naar boven dan zie je het kunstwerk ‘Horn of Plenty’ van Arno Coenen en Iris Roskam, slenter je langs de diverse kramen dan loopt het water je in de mond bij de aanblik en de geuren van zo veel soorten verse waren, hapjes, gerechten en drankjes. Net als in de stad zelf, komen hier alle culturen en smaken samen!

6. Smaaksensaties in de havenstad

Van twee naar zo’n tien tot twintig bierbrouwerijen en -initiatieven: Rotterdam, inmiddels een echte bierstad, heeft anno nu meer brouwerijen dan Antwerpen. Wist je dat? Net als elders in het land zagen ook Rotterdammers door de eeuwen heen, dat dit stoere drankje vele lucratieve kansen bood. De Kaapse Brouwers zeggen zelf ‘het beste Rotterdamse bier van de wereld’ te brouwen. Oordeel zelf, want in hun Brewpub op de Kaap (Fenix Food Factory) kun je uiteenlopende smaken proeven als de Kaapse Harrie, Kaapse Bea, Kaapse Karel of de Kaapse Gozer!

7. Spanning op de vierkante meter

Wie de sensaties niet zoekt in varen, klimmen of abseilen, kan op de kleine vierkante meter de kick vinden. Escaperooms vind je overal in het land, maar in Rotterdam maken ze van ‘ontsnappen uit kleine ruimtes’ een erg origineel en spannend gebeuren. Probeer de kamers van Live Escape Rotterdam of Escape Room ss Rotterdam (op het majestueuze stoomschip van de Holland-Amerika Lijn) eens uit. Actie en spanning gegarandeerd!

Lifestyle
  • All The Way Up