Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is hij het, of niet? Na 35 jaar 'herenigd' met dood gewaande zoon

Chinees stel stuit 35 jaar later op dood gewaande zoon. Althans, dat vermoeden ze. Ding Qiaorong, uit de Chin...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Chinees stel stuit 35 jaar later op dood gewaande zoon. Althans, dat vermoeden ze.

Ding Qiaorong, uit de Chinese provincie Jiangsu, bracht in 1981 een tweeling ter wereld. Uitgeput door de zware bevalling van twee zonen viel ze in slaap. Kort na het ontwaken werd ze geconfronteerd met tragisch nieuws: één van haar zonen was overleden.

Sceptisch

Haar man was sceptisch omdat het overlijden van de baby niet viel te verifiëren. Ondanks het grote verlies moesten ze toch door met hun leven. Zeven jaar later: vader Yu Guanghui zit in een restaurantje. Hij hoort de familie aan de tafel naast hem over een jongetje praten. Dat ventje was rond de tijd van het overlijden van zijn zoon geadopteerd. De vader vroeg ernaar maar de familie scheepte hem af. De ouders waren er hierna heilig van overtuigd dat hun zoon nog in leven was.

Lees en zie ook: vermiste vrouw zit tien jaar in internetcafés

Toeval

Ding moest tijdens het Chinese nieuwjaar van 2016 voor een behandeling naar het ziekenhuis en zag daar een man die sprekend op haar zoon leek. Ze raakten in gesprek en haar moederlijk instinct leek te kloppen. De man vertelde dat hij 35 jaar eerder als baby was gestolen uit het ziekenhuis en daarna was geadopteerd door een andere familie. Dit kon geen toeval zijn. Ze kon haar geluk niet op.

DNA

Een DNA-test kon uitwijzen of het daadwerkelijk om haar zoon ging. De man ging jammer genoeg niet akkoord met de test. Hij wilde zijn adoptieouders niet beledigen omdat hij hen ziet als zijn echte ouders. ''Hij is compleet aangepast aan zijn huidige leven en wilt zijn familie geen pijn bezorgen'', aldus zijn mogelijke biologische vader.

Lees en zie ook: Chinees koppel verkoopt baby om iPhone te kunnen kopen

Het stel hoopt nog steeds op een officiële hereniging met hun dood gewaande zoon.