Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Revolutie! Kamermeerderheid steunt gereguleerde hennepteelt

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: een Kamermeerderheid steunt gereguleerde hennepteelt. Een doorbraak.

Zijn we eindelijk van het ronduit belachelijke gedoogbeleid af? Als het aan een initiatiefwet van D66 ligt wel. Het plan van Kamerlid Vera Bergkamp om hennepteelt te reguleren door kwekerijen onder toezicht van de overheid te stellen, kan op steun rekenen van een meerderheid in de Tweede Kamer. De fracties van onder meer PvdA, GroenLinks, SP, 50Plus en Partij voor de Dieren waren al voorstander van het plan, maar nu heeft zich daar ook VNL bijgevoegd. 

Was dit nou zo moeilijk?

Een doorbraak, want nu is een blowtje nog altijd legaal aan de voordeur, maar moeten softdrugs zich eerst op een magische manier de coffeeshop in zien te toveren. De hennepteelt is namelijk illegaal. Het vervoer ook. Het aan de achterdeur inkopen door coffeeshophouders vormt hierdoor dus ook een compleet onnodig probleem. Waarom dit ontzettend kromme beleid niet eerder is aangepakt, is voor ons een compleet raadsel. Het probleem dat gepaard gaat met de vooralsnog illegale hennepteelt is door heel het land enorm, dus een door de overheid gereguleerde hennepteelt kan aan zowel de kleine als grote criminaliteit in ons land een flinke klap uitdelen, verwachten wij. Was dat nou zo moeilijk, Den Haag?

Gesloten systeem

Het wetsvoorstel leert ons dat coffeeshophouders hun waren zullen inslaan bij zogeheten 'vergunninghouders'. Dit zijn telers die in een gesloten systeem kweken. Deze telers staan onder scherp toezicht van de overheid. Zo zal de teelt aan strikte voorwaarden moeten voldoen. Mocht het plan het gehele Haagse riedeltje overleven, dan zou het de tweede grote overwinning van D66 in korte tijd zijn. Vorige week nam D66 eigenhandig het donorbeleid op de schop.

Deze dames reageren verheugd op het plan van D66.