Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 praktische tips voor het inrichten van je badkamer

Het inrichten van je badkamer kan een flinke taak zijn. Je wilt natuurlijk niet alleen dat je badkamer er goed uit komt te zien, deze zal ook functioneel moeten zijn. In je badkamer berg je namelijk ook de nodige spullen op en hier zal je rekening mee moeten houden. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je badkamer en kan je wel wat goede tips gebruiken? Lees hier de tips voor de perfecte badkamer indeling

badkamer

1. Alles begint bij de indeling van je badkamer

Bij de start van het inrichten van je badkamer is het van groot belang dat je bepaald wat de indeling wordt. Dit vormt simpelweg de basis van je badkamer en hier zal je dan ook goed over na moeten denken. Begin met het identificeren van de belangrijkste elementen zoals het toilet, de wastafel en de douche of het bad. Ook is het van belang dat je rekening houdt met de loopruimte en dat de indeling logisch is. Heb je gekozen voor een goede indeling? Dan zal je badkamer ruimtelijk aanvoelen en is deze makkelijk te gebruiken.

2. Zorg voor voldoende opbergruimte

Opbergruimte is ontzettend belangrijk in vrijwel iedere badkamer. Doordat je voldoende opbergruimte hebt, oogt je badkamer niet alleen rustiger, deze is ook nog eens een stuk praktischer in gebruik. Schaf daarom meubels aan met voldoende opbergruimte. Denk hierbij aan een wastafelmeubel met verschillende laden. Zo kan jij je handdoeken, shampoos en andere spullen gemakkelijk opbergen.

3. Kies voor een glazen douchescherm

Het maakt niet uit of je een kleine of juist een grote badkamer hebt, een glazen douchescherm is in veel gevallen een aanrader. Met zo’n douchescherm voorkom je dat er water door de hele badkamer spat. Een ander voordeel aan een glazen douchescherm is dat je open ruimtelijk gevoel creëert. Dankzij het glas lijkt je badkamer simpelweg groter en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

4. Kies voor de lange termijn, kies voor duurzaamheid

Wanneer je je badkamer wilt herinrichten, dan kost dit natuurlijk behoorlijk wat geld. Dit is niet iets dat je ieder jaar kunt doen en daarom kan je het maar beter in een keer goed doen. Kies daarom voor duurzame en waterbestendige materialen. Hierdoor gaat je badkamer langer mee en is deze ook nog eens makkelijker te onderhouden.

5. Zorg voor goede verlichting

In vrijwel iedere ruimte is verlichting cruciaal en dit geldt natuurlijk ook voor de badkamer. Verlichting kan een ruimte een fijne sfeer geven en juist daarom zal je goed moeten bepalen welke verlichting het beste in jouw badkamer past.