7 Manieren om van je badkamer een luxe oase te maken

Het creëren van een luxe badkamer is niet moeilijk als je de juiste stappen volgt. Met de juiste materialen en accessoires kun je eenvoudig een ruimte transformeren naar iets waar je trots op kan zijn. Van sunshowers tot elegante verlichting; er zijn verschillende manieren om van jouw badkamer een luxueuze oase te maken. Hieronder vind je 7 tips die je helpen bij het upgraden van je badkamer in jouw stijl.
@media (max-width: 679px){#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65751428ecd53 img{#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65751428ecd53 img{#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65751428ecd53 img{#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65751428ecd53 img{#fig-65751428ecd53 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Badkamer

Door middel van sunshowers

In de eerste plaats kun je door middel van een sunshower je badkamer een stuk luxer maken. Sunshowers zijn speciale douches die naast de normale functies van een douche, ook over extra functies beschikken waarmee ze het zonlicht na kunnen bootsen. Denk dan onder andere aan de mogelijkheid om infrarood op je te laten schijnen tijdens het douchen. Tevens schijnt er een lage dosering UV-licht op je wanneer je met een douche als deze jezelf aan het wassen bent in de badkamer: ideaal om de winterdip mee door te komen. Dit soort extra functies maken sunshowers dan ook tot een luxe optie om in je badkamer te hebben.

Een luxe badkuip

Een andere manier waarmee men de badkamer luxe maakt, is door middel van het installeren van een luxe badkuip. Luxe badkuipen zijn er in verschillende vormen en stijlen, van klassiek tot modern en van diep tot ondiep. Daarnaast zijn er ook varianten met speciale functies zoals massage- en hydrotherapie functies om je bad ervaring nog comfortabeler te maken. Verder kun je vanzelfsprekend de badkuip combineren met een douche, waardoor je altijd van beide wasopties gebruik kunt maken in je badkamer. Een luxe badkuip is dan ook een absolute must voor iedereen die zijn badkamer stijlvol wil maken.

Grote spiegelwanden

De derde manier om je badkamer luxe te maken, is door middel van grote spiegelwanden. Een spiegelwand in je badkamer kan het uiterlijk van de ruimte volledig veranderen, doordat spiegels een optisch effect hebben en de ruimte groter doen lijken. Hierdoor krijgt je badkamer een veel luxere uitstraling die de gehele ruimte zal transformeren. Let er wel op dat de spiegelwand goed geïnstalleerd wordt en dat hij op een passende hoogte wordt bevestigd. Kies er daarnaast voor om een ventilator bij de spiegelwanden te installeren zodat je na het douchen zo snel mogelijk weer een heldere spiegel hebt om te gebruiken.

Luxe badkamer tegels

Verder is het ook mogelijk om de uitstraling van je badkamer te verbeteren door middel van luxe badkamer tegels. Luxe badkamer tegels worden vaak gebruikt om een ruimte meer klasse en elegantie te geven. Dit soort tegels zijn vaak van hoge kwaliteit en hebben bovendien een lange levensduur. Tevens zijn er ook diverse kleuren verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is om je badkamer te voorzien van een stijlvolle look. Luxe badkamer tegels zijn meestal gemaakt van materialen als keramiek, natuursteen of marmer, waardoor ze een stijlvolle toevoeging zijn aan je badkamer.

Sanitaire accessoires

Daarnaast zijn er ook verschillende sanitaire accessoires die je kan gebruiken om de badkamer luxueuzer te maken. Denk hierbij aan kranen en bad-accessoires van high-end materialen zoals messing of goud. Het voordeel hiervan is dat het de uitstraling van je badkamer volledig verandert en je een luxueuze sfeer creëert. Als je op zoek bent naar een high-end uitstraling in je badkamer, dan zijn dergelijke accessoires een absolute must.

Een badkamer groter maken

Tevens is het mogelijk om de badkamer optisch groter te maken. Denk hierbij aan het verwijderen van scheidingswanden, of het plaatsen van spiegels op strategische plekken. Hiermee kun je de ruimte optisch vergroten en ervoor zorgen dat de badkamer er groter uitziet. Vanzelfsprekend kun je nog een stap verder gaan door simpelweg je badkamer te verbouwen en hierdoor meer ruimte te creëren.

Elegante verlichting

Tot slot is het ook mogelijk om je badkamer luxueuzer te maken door gebruik te maken van elegante verlichting. Denk hierbij aan specifieke LED-verlichting of andere decoratieve lampen die de ruimte letterlijk in een ander daglicht stellen. Door middel van verlichting kun je bepaalde elementen in je badkamer meer accentueren en de ruimte een luxere uitstraling geven.

Met de juiste toevoegingen en accessoires kun je eenvoudig van jouw badkamer iets luxueus maken. Of je nu gaat voor sunshowers, grote spiegelwanden of elegante verlichting; er zijn veel manieren om het uiterlijk van je badkamer te upgraden naar jouw wensen. Met deze 7 tips ben je alvast op weg naar een prachtige luxe oase waar iedereen trots op kan zijn. Wat is jouw ultieme upgrade voor je badkamer?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met badkamerxxl.nl