Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoe kies je de juiste kraan voor een badkamer?

Het lijkt zo simpel om een kraan uit te zoeken voor een badkamer, maar toch is het niet zo simpel.

Hoe kies je de juiste kraan voor een badkamer?

Kranen, ze zijn er in alle soorten en maten. En natuurlijk zijn ze niet alleen aanwezig op de wastafel, maar natuurlijk ook in de douche en een bidet. Tegenwoordig is de keuze dan ook net zo lastig als die van de tegels of het bad uitzoeken. Alles moet natuurlijk bij elkaar passen. Zo wil je niet een klassieke kraan in een moderne badkamer, of omgekeerd. Kies daarom de stijl die het best past, want hoewel het meestal maar een klein object is, is het tegelijkertijd wel de blikvanger van de badkamer, want het is natuurlijk het voorwerp dat je altijd gebruikt.

Ook is het mogelijk om gewoon voor een inbouwkraan te kiezen. Zo heb je minder ruimte in de badkamer nodig, omdat de techniek gewoon in de muur zit. Ook ben je bijvoorbeeld lelijke stangen voor de douche meteen kwijt. Het is een prima minimalistische oplossing.

Juist doordat je de kraan altijd nodig hebt, is het ook belangrijk om verder te kijken dan alleen het uiterlijk, ook de functionaliteit is belangrijk. En juist daar zijn de laatste jaren echt flink veel verschillende versies op de markt gekomen. Zo heb je natuurlijk het verschil tussen thermostaat- en mengkranen. Vooral de eerste is ideaal, omdat je gewoon de temperatuur kunt aangeven, waardoor die gelijk blijft. Zo krijg je nooit meer ineens een koude of warme stroom op je hoofd.

Maar functionaliteit is er ook nog op andere manieren. Wat te denken van een cooltouchkraan, waarbij je jouw handen noot verbrandt door het warme water. De temperatuur van het metaal wordt nooit warmer dan de watertemperatuur, waardoor vooral kinderen nooit hun handen meer verbranden.

Natuurlijk is het fijn dat je die keuzes allemaal hebt gemaakt, maat het belangrijkste is misschien wel om rekening te houden met de leidingen. Je moet dan ook de hartafstand meten. Dat is de afstand tussen de koud- en warmwateraansluiting. In de meeste gevalleen is het 15 centimeter, maar het is toch belangrijk om dit zeker te weten. Anders heb je natuurlijk een prachtige kraan, maar kun je er niets mee.