Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dikke billen goed voor de gezondheid, aldus de wetenschap

Niks mis met een paar stevige kadetjes, aldus een paar knappe koppen van de universiteit van Oxford.

Billen

Dat er niets mis is met een paar stevige billen, wisten we al. Dat er ook niets mis is met een knoeperd van een bips weten we nu ook. Sterker: vrouwen met een buitenproportionele derrière zijn gezonder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford.

Voor het onderzoek zijn 1.600 paar billen onder de loep genomen. Wat blijkt? Vrouwen met een pompeus achterwerk blijken resistent tegen meer ziektes en virussen dan vrouwen met dunne billen.

"We wisten al dat een goede vetverdeling belangrijk is voor je gezondheid. Maar dat vet rond de heupen en de heupomvang een verband hebben met vatbaarheid voor ziektes, is nieuw", zegt hoofdonderzoeker Konstantinos Manolopoulos tegen The Guardian.

Minder honger

"Uit ons onderzoek blijkt dat vrouwen met dikke billen lagere glucose- en cholesterolniveau's hebben, terwijl ze juist over meer Omega-3 vetten beschikken. Een perfecte combinatie." Daar komt nog bij dat vrouwen met dikke billen meer hormonen hebben die honger tegengaan.

Nu is het natuurlijk niet zo dat hele dikke mensen die daarom ook een forse achterbumper hebben direct gezond zijn natuurlijk. Overgewicht gaat immers gepaard met allerlei gezondheidsrisico's. Maar puur naar de achterkant gekeken: schaam je vooral niet. Integendeel, show met trots hoe gezond je bent.

Lifestyle
  • Playboy
  • iStock, sunara