Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Baby Jairo: vader bak in, moeder vrijuit

Er is eindelijk uitspraak gedaan in de langslepende zaak over de dood van baby Jairo. Zijn 26-jarige vader gaat een klei...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Er is eindelijk uitspraak gedaan in de langslepende zaak over de dood van baby Jairo. Zijn 26-jarige vader gaat een kleine vier jaar de cel in.

Bloeduitstortingen, bovenbeenbreuk, gebroken ribben én ernstig buikletsel. De slechts acht maanden oude baby Jairo kwam in 2010 op een werkelijk verschrikkelijke wijze aan zijn einde. Tegen de ouders van de zwaar mishandelde baby is vandaag, voor de rechtbank van Arnhem (zie foto), na jarenlang getouwtrek eindelijk een uitspraak gedaan.

Lees hier meer van ons misdaadnieuws

Stelselmatig

De 26-jarige vader van Jairo gaat 46 maanden de cel in. De moeder van de baby gaat vrijuit. De rechtbank acht bewezen dat de vader het arme kind stelselmatig heeft mishandeld. Tegen de moeder is daarvoor geen bewijs gevonden. De zaak sleepte zich jaren voort, omdat hij eerder werd gestaakt. Justitie zou grove fouten hebben ondergaan tijdens het verzamelen van het bewijs.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de vader vier jaar gevangenisstraf en tegen de moeder één jaar cel geëist. Wij vragen ons af wat er met 'levenslang' is gebeurd.