Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kees van der Spek aangevallen met schroevendraaier: 'Hij vloog me opeens aan'

Het leven van Kees van der Spek gaat niet altijd over rozen. Ook tijdens opnames van zijn programma Oplichters aangepakt beleefde de programmamaker hachelijke momenten.

Kees

Misdaadjournalist en tv-maker Kees van der Spek bevindt zich regelmatig in penibele situaties. Al jaren maakt hij het programma Oplichters Aangepakt en tijdens de opnames deinst Van der Spek er niet voor terug om zwendelaars, fraudeurs en andere schurken op karakteristieke wijze te confronteren. Kees gaat er altijd met gestrekt been in. En soms geldt hetzelfde voor de mensen die hij aanpakt.

Zo ook in Italië, waar de programmamaker op dit moment is voor de opnames van een nieuw seizoen. Een confrontatie met een vermoedelijke oplichter leidde tot een aanval met een schroevendraaier. Kees deelde een paar foto's van het incident op Instagram.

"Another day at the office", aldus Van der Spek. "Opnamen voor het nieuwe seizoen met een heftige confrontatie in zuid Europa. Vanaf 7 oktober op RTL5."

Gelukkig is de programmamaker enigszins ongedeerd gebleven. Kees heeft naar eigen zeggen wel een stomp op zijn keel gekregen van de man in kwestie, maar 'met de schroevendraaier heeft hij niet gestoken', laat hij weten aan Shownieuws. Van der Spek heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Ophef

Eerder dit jaar zorgde een uitzending van Oplichters Aangepakt - en vooral de nasleep ervan - nog voor behoorlijk wat ophef. Een man die in Kees zijn programma werd ontmaskerd als iemand die een ouder stel voor tienduizenden euro's zou hebben opgelicht, stapte daags na de uitzending uit het leven. De man werd door Kees niet met naam en toenaam genoemd, en ook zijn gezicht werd geblurd, maar kijkers wisten hem toch te identificeren. Dat zou hebben geleid tot dreigementen aan zijn adres. Nadat bekend werd dat de man uit het leven was gestapt, werd de uitzending offline gehaald.

"Ik voel me ontzettend verdrietig", reageerde Van der Spek in een verklaring. "Dit overstijgt het belang van mijn programma. Journalistiek en juridisch hebben we geen fouten gemaakt of onjuistheden verspreid in de uitzending. Maar niemand wil dit soort uitkomsten. Daarover ben ik erg ontdaan. We wensen de nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies."

Onder anderen René van der Gijp haalde keihard uit naar Kees en zijn programma. Hij bestempelde de manier waarop Van der Spek tv maakt als 'scoren over andermans rug'. De voetbalanalist heeft meer met iemand als John van den Heuvel, omdat hij zich richt op de mocro maffia en mensen die kinderen kidnappen.

Nieuws
  • Shownieuws, de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst