Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bas Muijs: 'Ik dacht dat ik Michael Jackson was’

Bas Muijs (39) brak als Stefano Sanders door in Goede tijden, slechte tijden. Hij speelt al jaren niet meer in de soap,...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bas Muijs (39) brak als Stefano Sanders door in Goede tijden, slechte tijden. Hij speelt al jaren niet meer in de soap, toch verschijnen er steeds verhalen dat hij zijn rol terug wil. Vooral omdat zijn geld op zou raken… “Het zijn mooie verhalen, maar ze zijn niet helemaal waar.”

De meeste acteurs zien Goede tijden als opstapje, maar van jou lezen we steeds dat je zo graag terug wil.

“Dat wordt nogal uit zijn verband gerukt. Je zal het voornamelijk hebben gelezen in de roddelbladen. Er zit wel een kern van waarheid in, maar zoals het wordt opgeschreven klopt het niet. Ik krijg de vraag of ik ooit terug zou willen. Dan zeg ik: Dat zou ik niet erg vinden, maar dat is nu helemaal niet aan de orde, ik ben nu met heel andere dingen bezig. Dan maken zij ervan dat ik graag terug wil en dat mijn geld wel op zal zijn. Als je een kleine opening geeft… Ik kan beter zeggen dat ik nooit meer iets met Goede tijden te maken wil hebben, dan schrijven ze er niks over. Maar ik ben helemaal niet negatief over die serie. Veel mensen geven erop af, maar dat doe ik niet. Het is de plek waar ik groot ben geworden, waar ik heel veel heb geleerd. Waarom zou ik daar negatief over doen?” 

Je zou je agenda hebben laten zien aan de productie, zodat ze konden zien wanneer je nog tijd hebt…

“Ook zoiets. Ze zien me aankomen. Je denkt toch niet dat dat zo werkt bij een grote productie als Goede tijden? Ik word hard uitgelachen als ik met mijn agenda binnenkom. Dat zou ook wel heel arrogant zijn. Waarschijnlijk heb ik zoiets gezegd als dat mijn agenda in bepaalde maanden nog vrij leeg is, en dan maken zij daar zoiets van. Mooi verhaal, maar vrijwel niks van waar.”

Lees ook: Frank Lammers: 'Ik ben een artiest op 't slappe koord'

Hoe komt zo’n artikel dan tot stand?

“Die bladen komen altijd op plekken waar een perspresentatie of première is. Veel mensen willen helemaal niet met ze praten en dat weten ze ook, dan doen ze daar verder ook geen moeite voor. Ik praat altijd met iedereen, dus ook met hen. Het nadeel is dat er dan verhalen de wereld in komen die niet helemaal waar zijn, maar ik weet dat ze zo werken. Dan moet ik maar niet met ze praten, maar zo zit ik niet in elkaar. Bovendien kan het ook goed voor je zijn om af en toe in de bladen te staan.” 

Je zou ook gezegd hebben dat…

“De kans is 99 procent dat ik dat niet gezegd heb.” 

…een dure vakantie naar Ibiza er even niet in zit.

“Ha, toevallig is dat wel waar. Het is niet dat we arm zijn, maar we moeten wel even opletten. Het is geen geheim dat je als acteur af en toe even geen werk hebt. Ik ben niet iemand die geld over de balk smijt, maar ik wil wel graag op vakantie. Ik vind dat je in een jaar waarin je wat minder hebt verdiend dan ook iets goedkoper op vakantie moet gaan. Maar een heleboel mensen in Nederland kunnen helemaal niet weg, dus wat dat betreft zijn we gezegend. Mijn vriendin kan in het najaar huisarts zijn. Dan zou het een beetje gek zijn om te zeggen dat we arm zijn. Dat zijn we niet.”

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het complete interview met Bas Muijs? Je vindt het gesprek met onze verslaggever Jarry Popelier in editie 40 van Panorama, die nu in de winkels ligt. Je kunt het magazine ook via onze website bestellen of op Blendle lezen.