Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een rondje langs de Europese velden

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: voetbal, voetbal en nog eens voetbal.

Er is deze week weer volop gevoetbald op de Europese velden. Woensdag lukte het PSV ook de tweede keer dit kalenderjaar niet om als winnaar van het veld in - het helaas verdwijnende - Estadio Vicente Calderón te stappen. Atlético Madrid was in de Champions League met 2-0 te sterk. Gisteren was het de beurt aan Ajax, AZ en Feyenoord om in de Europa League de Hollandse eer te redden.

Lees en zie ook: vandaag in 1996: de oplichter die het tot de Premier League schopte (VIDEO)

Ajax

Het meest opvallende moment van Ajax-Panathinaikos gisteren in een sfeervolle Amsterdam ArenA? Een lachende Peter Bosz langs de zijlijn. Het Ajax dat het tegen de succesvolste Griekse club ooit opnam was met een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar oud praktisch Jong Ajax . En toch versloeg Ajax Panathinaikos met 2-0. Op gemakkelijke wijze. De doelpunten kwamen Lasse Schöne en, jawel, Kenny Tete. Ajax is groepswinnaar en gaat zonder problemen de knock out-fase in.

AZ

Ook de equipe van John van den Brom zegevierde. In Dublin werd het nog altijd totaal onbekende Ierse Dundalk FC met 1-0 opzij gezet. Dundalk komt uit het stadje Dundalk, maar hun stadionnetje is zo klein dat de ploeg moest uitwijken naar een groter stadion in de ruim 84 kilometer zuidelijker gelegen hoofdstad. Al na negen minuten scoorde Wout Weghorst. AZ treedt nu thuis aan tegen Zenit St. Petersburg, nu al de onvervalste groepswinnaar. Of AZ doorstoomt naar de knock out-fase, heeft de Alkmaarse ploeg geheel in eigen handen. 

Feyenoord

Dan de Rotterdammers. Al dagenlang veranderden de fans van Feyenoord het centrum van Manchester in één groot rood en wit (én een beetje groen) feest. Die geweldige steun werd voortgezet in het uitvak van Old Trafford, vanuit waar de Feyenoorders negentig minuten lang te horen waren. Op het veld ging het helaas minder. Door een goal van Rooney leidde Manchester United bij rust met 1-0. Maar er was op dat moment nog niets verloren: ook Feyenoord was gevaarlijk geweest. Na rust moest Feyenoord echter zijn meerdere in United bekennen, dat met 4-0 won. Om de knock-outfase te bereiken moet Feyenoord over twee weken met minimaal twee doelpunten verschil zien te winnen van Fenerbahçe.