Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gedenkmonument voor twee omgekomen vrienden vernield

Alsjeblieft zeg. Waarom nou? Dat is de eerste reactie die bij je opkomt als je dit hoort. Jeremy Peters (19) en Joë...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Alsjeblieft zeg. Waarom nou? Dat is de eerste reactie die bij je opkomt als je dit hoort. Jeremy Peters (19) en Joël Sanders (20) zijn twee vrienden die in de zomer van 2015 met de auto op weg zijn naar een vakantieadres in Blankenberge. De een gaat vakantie vieren, de ander rijdt alleen even mee om wat spullen mee te geven, en misschien nog even een pilsje te pakken op de camping aldaar. Plots, ter hoogte van Berkel-Enschot slaat het noodlot toe. Om een nog altijd niet opgehelderde reden raakt hun auto van de weg en slipt deze de berm in. De beide inzittenden komen bij het ongeluk om het leven.

Jeremy en Joël laten een grote groep vrienden achter in hun woonplaats Sint-Michelsgestel. Vrienden die intens verdrietig zijn nu hun twee kameraden zomaar uit het leven zijn gerukt. Om het verdriet nog een beetje te kunnen handelen richten zij een gedenkmonumentje op voor de twee verkeersslachtoffers. Dat plaatsen zij op de plek waar de vriendenkring rondom de twee vaak samen komt, aan de oever van de Dommel, in het gras bij een muurtje, daar waar hun provincie Noord-Brabant op zijn mooist is. Met een mooie gedenkplaat erbij.

Datzelfde monument is nu vernietigd. De site is kort en klein getrapt. Uiteraard zijn vrienden en familie geschokt. Wie doet zoiets? En met welke reden? Zou het domweg vandalisme zijn? Of spelen er andere krachten?

Het Brabants-Nieuwsblad dat vandaag met het nieuws over de verwoesting van het monument komt, stelt dat het op dit moment "zo goed als het gaat" weer wordt opgeknapt. Hopelijk nu voor de eeuwigheid.