Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechtbank: rapper JoeyAK moet half miljoen overmaken aan Nederlandse staat

De gangsterrapper moet een hoop pegels betalen aan de staat, zo oordeelt de rechter. AK zou het grootste deel van de gigantische hoeveelheden cash die bij hem werden gevonden hebben verdiend met cokehandel. Dat schrijft het Parool.

JoeyAK

Volgens de krant heeft de rechtbank in Amsterdam JoeyAK - echte naam: Joël H. - veroordeeld tot het betalen van 510.000 euro 'wegens witwassen en handel in verdovende middelen'. Uit politieonderzoek blijkt dat de frontman van rapformatie Zone6 over flinke bedragen aan cash geld beschikte. Zo was een van de bewijsstukken in de zaak een video 'waarin een kind uit de directe omgeving van de rapper met pakken geld van in totaal 200 duizend euro speelt', aldus AT5.

Ook Joeys bankrekeningen en bezittingen - kleding, kassabonnen et cetera - zijn onder de loep genomen door politie en justitie. Zij zijn ervan overtuigd dat de euro's grotendeels zijn verdiend met illegale praktijken. De verdediging had echter een hele andere verklaring. H. zou veel geld hebben gekregen voor optredens in binnen- en buitenland. De rapper zou daar 408.000 euro aan over hebben gehouden. De rechter achtte de onderbouwing van de bedragen onder meer wegens het gebrek aan boekhouding niet aannemelijk. Bovendien zat Joey tijdens sommige optredens vast. De rapper zal dus flink in de buidel moeten tasten om de meer dan 500.000 euro over te maken aan de Nederlandse staat.

Berucht

Joël H. alias JoeyAK is een 27-jarige rapper uit Amsterdam. Hij wordt gezien als de leider van beruchte rapformatie Zone6 en is behoorlijk populair als artiest. Ter illustratie: tracks als Luitenant, Blijf Soldaat en Doekoe zijn miljoenen keren bekeken op Youtube. Op Spotify loopt de teller nog verder op.

Zone6, met JoeyAK voorop, houdt zich echter ook bezig met duistere zaken, zo beweert justitie al jaren. Niet lang geleden werd Joël H. bijvoorbeeld nog samen met acht anderen opgepakt. Justitie verdenkt hem betrokken te zijn bij de ontvoering van een man Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer zou door meerdere personen een busje in zijn getrokken, maar wist naar eigen zeggen aan de mannen te ontsnappen en deed aangifte. Tegen H. is 7 jaar geëist. In maart doet de rechter uitspraak.

Ontvoering, witwassen en diefstal

In 2020 werd Joël H. al eens veroordeeld tot 3 jaar en 4 maanden cel wegens zijn rol in een andere ontvoering, het plegen van geweld, wapenbezit en het witwassen van 200.000 euro.

En ga je nog verder terug dan vind je een vervolging wegens diefstal van een flatscreentv, een printer en een PlayStation (eind 2015), vuurwapenbezit (begin 2016) en diefstal bij een inbraak (mei 2017) bij de AH to go op station Duivendrecht. Daar steelde hij met medeverdachte Darnell T. voor 250 euro aan sigaretten.

Misdaad
  • Het Parool, Crimesite, AT5
  • Videostill YouTube